NA24.no

Vil sluke IT-selskap

Sist oppdatert:
Investeringsselskap blar opp for å sikre seg Software Innovation.

Software Innovation er i ferd med å bli kjøpt opp. Ved å tilby en premie på 88 prosent håper investeringsfondet Borea Opportunity IV å sikre seg hele selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjen i Software Innovation har vært suspendert fra tidlig tirsdag morgen i påvente av en avklaring rundt et eventuelt oppkjøp. Borea Opportunity IV har kjøpt 8.411.388 aksjer til 5,50 kroner og sitter med totalt 38,02 prosent av de utestående aksjene i IT-selskapet.

Nå varsler de at de kommer til å legge et pliktig tilbud på 5,50 kroner på alle aksjene i Software Innovation.

Det er Arctic Securities som er Boreas finansielle rådgiver i forbindelse med oppkjøpsforsøket.

Bak Borea Opportunity IV står flyarvingens Erik G. Braathens Ojada og Borea Opportunity II AS, der en rekke bergenske investorer er på eiersiden.

- Borea vurderer SOI som en langsiktig investering. Borea ønsker å jobbe tett med dagens ledelse i SOI for å bidra til at selskapet skal nå sine langsiktige mål, skriver budgiveren i en børsmelding.

Mottagelsen fra styret i Software Innovation er positiv. De har hyret inn ABG Sundal Collier som sin rådgiver for å kunne vurdere budet.

- Styret er positive til Boreas inntreden som en betydelig ny aksjonær i selskapet, og til det faktum at et pliktig tilbud om å kjøpe alle aksjer vil bli fremsatt, skriver de i en egen børsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere