*Nettavisen* Økonomi.

Vil sluke IT-selskap

Investeringsselskap blar opp for å sikre seg Software Innovation.

02.12.08 16:33

Software Innovation er i ferd med å bli kjøpt opp. Ved å tilby en premie på 88 prosent håper investeringsfondet Borea Opportunity IV å sikre seg hele selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjen i Software Innovation har vært suspendert fra tidlig tirsdag morgen i påvente av en avklaring rundt et eventuelt oppkjøp. Borea Opportunity IV har kjøpt 8.411.388 aksjer til 5,50 kroner og sitter med totalt 38,02 prosent av de utestående aksjene i IT-selskapet.

Nå varsler de at de kommer til å legge et pliktig tilbud på 5,50 kroner på alle aksjene i Software Innovation.

Det er Arctic Securities som er Boreas finansielle rådgiver i forbindelse med oppkjøpsforsøket.

Bak Borea Opportunity IV står flyarvingens Erik G. Braathens Ojada og Borea Opportunity II AS, der en rekke bergenske investorer er på eiersiden.

- Borea vurderer SOI som en langsiktig investering. Borea ønsker å jobbe tett med dagens ledelse i SOI for å bidra til at selskapet skal nå sine langsiktige mål, skriver budgiveren i en børsmelding.

Mottagelsen fra styret i Software Innovation er positiv. De har hyret inn ABG Sundal Collier som sin rådgiver for å kunne vurdere budet.

- Styret er positive til Boreas inntreden som en betydelig ny aksjonær i selskapet, og til det faktum at et pliktig tilbud om å kjøpe alle aksjer vil bli fremsatt, skriver de i en egen børsmelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.