NA24.no

- For norske forbrukere blir dette en fantastisk tjeneste. De kan velge og vrake i produkter som garantert vil være minst 20 prosent billigere enn i Norge, sier Even Aas-Eng.
- For norske forbrukere blir dette en fantastisk tjeneste. De kan velge og vrake i produkter som garantert vil være minst 20 prosent billigere enn i Norge, sier Even Aas-Eng.

Vil sope inn på Sivs gavepakke

Sist oppdatert:
Lanserer ny nettbutikk som skal selge 200.000 produkter til under 500 kroner.

Onsdag la finansminister Siv Jensen frem sitt første ordentlige statsbudsjett. Der opplyste hun at regjeringen ønsker å øke fribeløpet for å betale moms fra 200 til 500 kroner.

Debatten gikk heftig blant Nettavisens lesere og i det politiske miljøet. Mens det er meget positivt for forbrukeren, så er det mange som mener det er en katastrofe for varehandel i Norge.

LES HER: Gråter for sin syke mor

LES HER: - Det kommer til å bety norske butikkers død

Allerede onsdag kveld satte selskapet Venture Factory igang arbeidet med å utvikle nettbutikken www.499marked.no, som blir spesialtilpasset den nye tollgrensen som regjeringen ser ut til å innføre.

200.000 produkter
Det betyr at norske forbrukere kan velge mellom minst 200.000 produkter ved lansering som alle koster under den magiske tollgrensa.

- For norske forbrukere blir dette en fantastisk tjeneste. De kan velge og vrake i produkter som garantert vil være minst 20 prosent billigere enn i Norge, sier administrerende direktør Even Aas-Eng i Venture Factory til Nettavisen.

- Norske forbrukere vil på en enkel måte finne produkter de kan bestille uten å betale moms og toll, legger han til.

Venture Factory er et lite investeringsselskap som har investert i en rekke nettbutikker. Aas-Eng opplyser at Venture Factorys selskaper er lite berørt av de nye foreslåtte reglene.

Ekkel bismak
Aas-Eng føler imidlertid med norske butikker, som han mener blir hardt rammet.

- Dette er en lansering med en ekkel bismak. Regjeringen endrer lovverket og næringslivet tilpasser seg. Det betyr ikke at vi mener at denne lovendringen er fornuftig, sier Aas-Eng

På den andre siden understreker han at hvis regjeringen får gjennomslag i Stortinget for å heve grensen til 500 kroner, er det strålende for norske forbrukere.

Men nyetableringene vil skje utenfor Norge.

- Med politikken som finansministeren fra FrP nå legger frem finnes det ingen god grunn til at oppstartsselskaper innen netthandel og digitale tjenester skal etablere seg i Norge, tvert i mot har vi fått nok et godt insentiv til å flagge ut. Hvem vil ikke selge sine varer 25 prosent billigere enn konkurrenten og ha samme margin? spør Aas-Eng.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere