NA24.no

Vil splitte Motorola

Den amerikanske telekomkjempen Motorola vil dele seg i to.

Motorola som er en av de største aktørene innen telekombransjen har nå gjennomført en strategisk prosess, og konklusjonen er å dele konsernet i to.Motorola vil ifølge en pressemelding onsdag dele selskapet i henholdsvis en mobiltelefondel og en nettverks- og mobilitetsteknologidel.

- Vår beslutning om å dele vår Mobile Devices og Braodban & Mobility sSoltuions virksomheter skjer etter en vurderingsprosess gjennomført av vårt lederteam og styre, sammen med uavhengige rådgivere, sier konsernsjef Greg Brown i Morotola i en kommentar.

Konsernet mener en slik løsning vil gi økt fleksibilitet, skreddersydde kapitalstrukturer og økt ledelsesfokus, i tillegg til mer målrettede investeringsmuligheter for aksjonærene.

Motorola vil gjennomføre delingen ved å dele ut aksjer slik at aksjonærene vil sitte med aksjer i to uavhengige børsnoterte selskaper. Det er forventet at en slik splitt først vil bli gjennomført i 2009.

Mobiltelefondelen vil omfatte Motorolas utvikling og produksjon av mobiltelefoner med tilbehør, mens den andre delen vil omfatte selskapets løsninger innen nettverk, tale- og datakommunikasjonsløsninger, bredbånds- og kabelutstyr, samt trådløse kommunikasjonssystemer.

Det svenske Ericsson-konsernet gjennomført en tilsvarende prosess for et par år siden, da mobiltelefondivisjonen ble smeltet sammen med japsnke Sonys mobildivisjon. Nettverks- og telekomdivisjonen ble værende igjen i Ericsson-konsernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere