NA24.no

Vil stanse boligspekulantene

(Obos)
Sist oppdatert:
Regjeringen kommer til å forby salg av boliger med lave innskudd og høy fellesgjeld.

Det nye lovforlslaget kommer flere år etter at mange boligkjøpere fikk store betalingsproblemer og flere borettslag gikk konkurs nettopp på grunn av dette problemet.

Rentesmell
Lave innskudd, men svært og høy fellesgjeld, førte til at boligdrømmen ble et mareritt for mange da rentene begynte å stige, melder NRK.

De viktigste endringene er:

1) Ingen borettslag kan ha mer mer enn 75 prosent gjeld. Det betyr i praksis at nye lavinnskuddsborettslag forbys.

2) Sikringsordninger skal gjøre at naboene ikke skal sitte igjen med regningen for dem som ikke klarer å gjøre opp for seg.

- Hensikten er at folk skal være trygge på at de vet hva de får når de kjøper seg en borettslagleilighet. Det skal fortsatt være en trygg og god boform, sier kommunalminister Liv Signe Navarset til NRK.

- Det at vi nå får lovfestet det har selvfølgelig en veldig vesentlig betydning for hvordan markedet skal utvikle seg over tid. Slik unngår vi å på ny få en situasjon som lik den vi hadde for tre år siden, sier hun.

- Vil ta spekulantene
Daglig leder i Norsk Eiendomsmeglerforbund Christian Dreyer er fornøyd for det nye forbudet.

- Det burde helt klart vært satt inn tiltak for å hjelpe de som fikk problemer, tidligere. Nå får vi i alle fall ikke slike problemer igjen, og sånn sett er vi glade for de forslagene som kommer, sier Dreyer til NRK.

For å ta knekken på boligspekulantene skal ingen nå få kjøpe mer enn én leilighet i samme borettslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere