NA24.no

Vil stenge svartebørsen

Foto: Ole Berthelsen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Regjeringen vil forby svartebørssalg av konsertbilletter.

Det kan gå mot totalforbud mot prispåslag på salg av billetter til kultur- og idrettsarrangement.

Lovforslaget ble fremmet i statsråd fredag og sendt Stortinget for behandling.

NA24 - din næringslivsavis

Svartebørshaier har lenge vært et problem for arrangører, og nå vil regjeringen stanse virksomheten.

- Føler seg lurt
- Mange føler seg ofte lurt av svartebørssalg, fordi de tror de kjøper billetter til ordinær pris. Svartebørssalg gir de med best økonomi best tilgang til de mest populære arrangementene. Vi mener kultur og idrett skal være for alle, ikke for de få. Jeg tror et lovforbud kan bidra til å stoppe en uheldig utvikling på dette området, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske i en pressemelding.

Modell fra Danmark
I Danmark er det innført totalforbud og regjeringen vil bruke denne metoden.

Forslaget omfatter ikke det ordinære førstegangssalg av billetter som billettbyråer utfører på oppdrag fra arrangørene. Videresalg til billettens pålydende blir heller ikke forbudt. Det foreslås at lovforslaget ikke straffesanksjoneres, men både politiet og forbrukermyndighetene vil ha mulighet til å slå ned på brudd på forbudet.

Kommersielt svartebørssalg har vært økende og er blitt mer organisert de senere år, blant annet gjennom tilbud via internett.

Utsolgt
Også fotballkamper som blir utsolgt gir grunnlag for organisert annenhåndssalg. Dette gjelder blant annet landskamper og kamper i Champions League. Forbrukermyndighetene har de siste årene hatt en jevn strøm av klager på organisert videresalg av billetter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere