NA24.no

Foto: BIR (BIR)

Vil styrker søppelkonkurransen

Opposisjonen i Stortinget vil fjerne avgiften som gir svenskene fordel i søppelkonkurransen.

I konkurransen om brenning av norsk søppel sliter norske forbrenningsanlegg med lave priser i Sverige. Vårt naboland har allerede vedtatt å fjerne avgiften på forbrenning av avfall. Nå fremmer Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti et felles forslag om å fjerne den norske avgiften.

Interesseorganisasjonen Norsk Avfall har lenge kjempet for å fjerne avgiften i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

Nettavisen har tidligere omtalt dette.

Les: Sverige kaprer søpla vår

- De siste årene er det blitt investert 8 milliarder kroner i anlegg for forbrenning av avfall, produksjon av fjernvarme og infrastruktur for fjernvarme i Norge. Av dette har statlige Enova bidratt med 2 milliarder kroner. Dersom disse ikke får tilstrekkelig avfall som råvare til sin varmeproduksjon, er alternativet å bruke olje, noe som gir økte klimagassutslipp.

- Dette er både dårlig miljøpolitikk og dårlig forvaltning av skattebetalernes penger, sier stortingsrepresentantene Oskar J. Grimstad (Frp), Nikolai Astrup (H), Line Henriette Hjemdal (KrF) og Borghild Tenden (V) i en felles pressemelding torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere