NA24.no

Vil ta for seg alkoholreklame

Foto: Andersen, Aleksander (Scanpix)
Vil ha stortingsdebatt om TV-reklame for alkohol.

- KrF krever at regjeringen setter foten ned for presset fra EU om å innføre alkoholreklame på norske TV-skjermer, sier KrFs utenrikspolitiske talsmann, Dagfinn Høybråten i en pressemelding.

KrF tar nå initiativ til en egen debatt i Stortinget om dette på nyåret.

Regjeringen har saken om alkoholreklame til vurdering etter at den forgjeves har kjempet for å beholde det norske unntaket fra EU-regelverket som åpner for slik reklame.

Høybråten reiser nå en interpellasjon som kommer opp til behandling til våren. Han viser til at det norske lovforbudet mot alkoholreklame er en viktig del av norsk alkoholpolitikk. I interpellasjonen spør han hvordan regjeringen vil sørge for at norsk politikk på dette området kan videreføres og hvordan Stortinget vil bli involvert i den videre behandlingen av saken.

- For KrF var det en forutsetning for støtten til EØS-avtalen at de sentrale virkemidlene i alkoholpolitikken kunne opprettholdes. Unntaket vi har hatt for slik reklame i såkalte rettede TV-sendinger mot Norge er en konsekvens av dette, sier Høybråten i meldingen.

- Skulle dette unntaket falle, vil det være begynnelsen på en oppløsning av hele reklameforbudet. Når EU ikke er villig til å forhandle om et fortsatt unntak, må regjeringen bruke reservasjonsretten i denne saken, mener Høybråten i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere