NA24.no

Vil tape seere på lørdagene

(Scanpix/Montasje)
Sist oppdatert:
TV-sjefer mener fotball på NRK1 i primetime vil gi seerfall.

- Fotball favner ikke så bredt som underholdningsprogrammene gjør og dette vil NRK høyst sannsynlig tape seere på, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Gir fotballen beste sendetid
NRK drar i gang sin tippeligasatsing på lørdag og første kamp går på NRK1 i beste sendetid. Sendingen fra kampen mellom Stabæk og Lillestrøm går mellom klokken 19.45 og 22.10, et tidspunkt hvor NRK tradisjonelt har svært stor andel av tv-seingen.

Sist lørdag var det «Den store klassefesten» og «20 spørsmål» som gikk i denne sendetiden på NRK1. Programmene var blant NRKs mest sette og hadde markedsandeler på henholdsvis 54,8 og 44,5 prosent.

I første omgang skal NRK1 sende lørdagskampene fra klokken 16.00, men fra 2. mai og fram til nest siste helg i august ryddes den beste sendetiden på lørdag til direktesendt fotball.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Seingen vil gå ned
Nå spår tv-sjefene i to mediebyråer at fotballsatsingen kan gi seersvikt.

TV-sjef Christian Sørlie i Initiative Universal sier tv-fotballen høyst sannsynlig vil få høye seertall, men at de vil være lavere enn vanlig.

- Det kan fort bli rundt 700.000 seere med dette sendetidspunktet. Det er vel noen hundre tusen mindre enn det «Den store klassefesten» ligger på. Man får god seing av å ligge på dette sendetidspunktet, men det er klart at fotball ikke har like stor appell som underholdningsprogrammer har, sier Sørlie til NA24 Propaganda.

Kan gi TV 2 nye muligheter
Wiberg i Carat mener TV 2, som har slitt i konkurransen med NRK1 på lørdagene, nå får nye muligheter.

- Fotball har tradisjonelt en overvekt av menn som seere og seergruppene er gjerne eldre. Det er klart at det for TV 2 nå åpner seg muligheter for å nå kommersielt interessante målgrupper på lørdagene, sier Wiberg.

Han mener tippeligakamper kl. 20 på en lørdagskveld har potensial til å nå cirka 500-600.000 seere. Sist lørdag hadde programmene i denne sendetiden, 974.000 og 854.000 seere. Likevel er naturlig for NRK å sette av tid på hovedkanalen, selv om det kan gi seerfall.

- NRK har jo brukt noen kroner på å skaffe seg disse rettighetene, og da er det klart at de ønsker seg noen seere i retur, sier Wiberg.

NRK kaller dette et prøveprosjekt som skal gå denne sesongen. Sørlie regner med at det kommer til å bli «tilbake til normalen» neste sesong.

- Dette er noe de vil tape seere på og jeg tror de kommer til å finne andre tidspunkter neste sesong, sier Sørlie.

Avslappet til avbrekk
Claus Wiese er ansvarlig for helgeunderholdningen på NRK1. Han tror ikke det å sette fotball i underholdningstiden vil endre stort for kanalen.

- Det kommer til å være mye annet enn fotball i disse sendingene. Det kommer til å bli mye og bra underholdning, og fotball er god underholdning i seg selv. Vi er vant med avbrekk på sommeren og tv-seerne kommer til å ha mye å glede seg til når høstsesongen starter med underholdningsprogrammer, sier Wiese.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere