NA24.no

Vil tekst-tv overleve?

Vil hard konkurranse fra flere medier gjøre tekst-tvs fremtid usikker.

Tekst-tv er fortsatt blant de mest brukte interaktive mediekanalene i Norge.

NA24 Propaganda- landets største medienettsted

Grunnen til det er hovedsakelig at det er knyttet til tv, noe som da gjør det lett tilgjengelig, samt tilnærmet gratis.

I tillegg er det bare et kjapt tastetrykk unna, noe som gir det en fordel i forhold til data og internett, som gjerne må skrus – og logges på.

Holder seg
Tor Aksel Ødegård, avdelingsleder i medieavdelingen i TNS Gallup, mener tekst-tv vil holde seg stabilt, også fremover.

- Fremtiden til tekst-tv er nok litt avhengig av hvor raske og lett tilgjengelige andre medier, særlig internett, blir fremover. Med tekst-tv er fordelen at det bare er å trykke på en knapp, men dersom det etter hvert blir slik at alle er pålogget internett hele tiden, vil mest sannsynlig brukertallene for tekst-tv falle. Likevel vil det jo fortsatt være slik at internett og bruk av pc koster penger, både i forhold til abonnement og strøm, og tekst-tv er jo gratis, så jeg tror det kommer til å holde seg, sier han til NA24 Propaganda.

Blir mer likt nett
Ifølge Gunnar Stavrum, ansvarlig redaktør for TV 2 Interaktiv, er tekst-tv i ferd med å utvikles.

- Når det gjelder utviklingen for tekst-tv fremover, så har det nok en kjempefordel i forhold til andre medier i og med at det er knyttet opp mot tv-mediet. Det vil alltid være mange som har tv, og dermed også tilgang til tekst-tv. Derfor vil også brukertallene holde seg ganske stabile. I tillegg ser vi nå at teknologien innen tekst-tv utvikler seg. Det kommer mer bilder og grafikk, så det kommer nok til å ligne mer og mer på internett etter hvert. Tekst-tv vil nok være her, også om 20 år, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere