Vil trekke deg i lønn når du er syk

VIL KUTTE SYKELØNNA: Frp i Hedmark krever omkamp om hellig ku: Sykelønnen.

VIL KUTTE SYKELØNNA: Frp i Hedmark krever omkamp om hellig ku: Sykelønnen. Foto: Fredriksstad Blad

Hedmark Frp og FpU vil følge etter Venstre og går inn for kamp om sykelønnssatsen.

02.05.14 04:33

Både Hedmark Frp og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) ønsker å bryte den blåblå regjeringserklæringen og innføre karensdag og kutt i sykelønnen, skriver Klassekampen. Sykelønnen ble fredet da Høyre og Frp ble enige om regjeringserklæringen for et drøyt halvår siden.

Men under helgens landsmøte på Gardermoen må partiet ta stilling til forslaget.

– Dessverre er det for mange som spekulerer i hvor mange dager de har til overs. Dagens ordning er for lett å misbruke, sier fylkesleder Johan Aas i Hedmark Frp til avisen.

Ved å foreslå karensdag, vil arbeidstakere ikke få lønn den første dagen de er syke. I tillegg åpnes det for å redusere sykelønnssatsen fra dagens 100 prosent.

– Det er en diskusjon vi har med jevne mellomrom. Jeg føler meg veldig trygg på at dette blir avvist. Frp har sagt at vi støtter avtalen om inkluderende arbeidsliv, og regjeringserklæringen fastslår at ordningen ligger fast, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik.

Venstre vedtok på landsmøtet tidligere i vår å gå inn for å redusere sykelønnssatsen til 80 prosent. Neste helg skal Høyre diskutere et forslag fra Unge Høyre om å kutte i sykelønna. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.