NA24.no

Vil tvangsflytte 25 hytter

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det brygger opp til krig i strandsonen i Oslofjorden.

Ifølge Dagens Næringsliv vil Plan- og bygningsetaten i Oslo fjerne 25 hytter på Lindøya, Nakholmen og Bleikøya i Oslofjorden. Dette får beboerne til å reagere kraftig.

- Det var sjokkerende. Hyttene har jo stått der lovlig siden 1920-tallet. Strandsonen er tilgjengelig slik hyttene står i dag, og bebyggelsen er en del av opplevelsen, sier teknologidirektør Håkon Wium Lie i Opera Software til Dagens Næringsliv. Han kjøpte én av hyttene for fire millioner kroner i fjor høst.

Nå ønsker Plan- og bygningsetaten å flytte hyttene lenger inn på øya, for å gjøre strandsonen mer tilgjengelig. Hyttebeboerne mobiliserer til kamp mot forslaget, i forkanten av at planforslagene nå skal behandles politisk i Oslo Kommune

- Det er svært brutalt av det offentlige å tvangsrive snart 90 år gamle hytter og derigjennom frata enkeltpersoner og familier stedet de gjennom generasjoner har et nært forhold til, sier leder av fellesstyret på byøyene Oddmund Østebø til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere