*Nettavisen* Økonomi.

Vill jakt på asiatiske fans

Foto: (FOTO: AP PHOTO/SCANPIX)

Asiatiske fans skal gjøre de europeiske storklubbene større og rikere.

11.02.07 20:08

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Allerede i dag ser 90 millioner kinesere Premier League hver uke. Klubber som Chelsea og Real Madrid ser at de store fremtidige inntektene ikke lenger er på de hjemlige markedene, ifølge business.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Fokusering mot alle millionene som lever i de sterke vekstøkonomiene i Asia, som India og Kina, skal gi storklubbene nye milliardgevinster.

Skal satse hardt
Tendensen er imidlertid ikke ny. Manchester United og Real Madrid reiser årlig og spiller turneringer i verdensdelen. Men det ventes at klubbenes satsning på å få nye fans kommer til å bli vesentlig intensivert, mener partner Jesper Jørgensen i Deloitte, ifølge avisen.

- Det er utenfor Europa at klubbene skal hente de nye fansene. Det er der kampen vil foregå de kommende årene. Det dreier seg om en kritisk masse, sier Jesper Jørgensen til Business.dk.

Ettersom innbyggerne i vekstnasjonene får mer penger mellom hendene så blir de stadig mer interessante for de europeiske storklubbene. Det er imidlertid fortsatt muligheter for ytterligere vekst i Europa. Dette skyldes i hovedsak den teknologiske utviklingen som blant annet gjør det mulig for fansen å følge kampene på andre medier.

Real rikest
Deloitte rangerte for øvrig nylig verdens rikeste klubber. Tallene til Deloitte baserer seg på billettsalg, salg av andre varer og tv-rettigheter. Salg eller kjøp av spillere er ikke tatt med. Real Madrid vant kåringen etter at omsetningen økte til 202 millioner pund fra 186,2 året før.

Barcelona og Juventus fulgte Real før den største britiske, Manchester United, kom. United toppet listen i åtte år på rad før klubben ble detronisert av Real Madrid i fjor. Åtte klubber fra England har fått en plass blant de 20 rikeste klubbene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.