*Nettavisen* Økonomi.

Ville etter Skeie

Riggemisjonen Bjarne Skeie startet forrige uke, er nå avsluttet med kanonresultat.

14.02.07 19:38

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Sinvest-gründeren Bjarne Skeie satte forrige uke i gang en pengejakt etter 570 millioner kroner. Pareto og DnB Nor ble hyret inn for å fikse pengene, og det klarte de så det holdt.

NA24 - din næringslivsavis

- Det ble nesten tre ganger overtegning. Det jeg kan si er at det var stor interesse fra Norge, sier Bjarne Skeie til NA24 onsdag kveld.

Tar ikke av
Det er det nye Skeie-selskapet ProdJack som har bestilt to jackup-rigger med opsjon på ytterligere én fra det anerkjente Singapore-verftet Keppel FELS, som har vært på investorjakt.

– Hvis vi innløser opsjonen på den siste riggen, har vi bestilt rigger for opp mot ti milliarder kroner. Og det på en-to-tre, humret en godt fornøyd Bjarne Skeie i forrige uke.

Det kan være at Skeie og hans medinvestorer vil innløse den opsjonen nå. På spørsmål om resultatet var såpass oppløftende at det kanskje skal bestilles ytterligere rigger i tiden som kommer, tar Skeie det litt mer med ro.

- Nå tror jeg vi skal lene oss tilbake og fordøye resultatet litt, sier han til NA24.

Unike rigger
De nye riggene er spesielle, ettersom de ved siden av å drille brønner også selv produserer olje. De nye jackupene opererer blant annet ned til 130 meters dyp. Maersk er det eneste selskapet som har lignende rigger, men disse skal ha en prislapp som er 100-150 millioner dollar dyrere.

ProdJack har også enerett hos Keppel på disse nye riggene frem til 2010. Det ventes at de daglige driftskostnadene av riggene vil være 25-30 prosent lavere enn hva som er tilfelle for dagens semier. Foruten dette er de nye jackupene mindre væravhengige enn semiene, noe som kan gi dem et konkurransefortrinn på ti prosent bare her.

Nytt milliardeventyr
- Herregud, hvorfor har ingen gjort dette før, sa Bjarne Skeie i etterpåklokskapens lys, da han holdt presentasjonen i forrige uke.

Med dagens solide oljepris, er det mye som tyder på at Skeie nå kan ha startet et nytt riggeventyr, som Sinvest. Sinvest slet en stund før olje og rigg ble hott, men så gikk selskapet rett til himmels. Etter at selskapets aksjekurs hadde steget kraftig, solgte familieeide Skeie Group aksjene til indiske Aban. På dette salget tjente Bjarne Skeie rundt 2,5 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.