Ville få Jens til å fronte stiftelse

Jens Stoltenberg avviser oppslag om AP-stiftelse i regi av Røkke, men bekrefter at de snakket sammen.

22.04.09 12:44

Finansavisen melder onsdag at Kjell Inge Røkke ville etablere en stiftelse etter modell fra Wallenberg-stiftelsen i Sverige. Men for å komme rundt de skattemessige hindringene så ville Røkke gjøre stiftelsen til en sosialdemokratisk tenketank, fylt opp med Arbeiderpartipolitikere.

NA24 - din næringslivsavis

Dette avvises nå på det sterkeste av Jens Stoltenberg. Via sin pressetalsmann, Torbjørn Giæver Eriksen, forteller Stoltenberg at dette er feil.

- Det er feil. Det har aldri vært snakk om at dette skulle være en AP-stiftelse eller en sosialdemokratisk tenketank. Men vi ble kontaktet av Røkke og orientert om at han planla en større allmennyttig stiftelse. I den forbindelse undersøkte han muligheten for at statsministeren ville delta i presentasjonen, når dette skulle gjøres, sier Giæver Eriksen til NA24.

Han sier at det aldri har vært aktuelt å gi stiftelsen en særordning.

- Alle skattespørsmålene er blitt behandlet på vanlig måte, sier Giæver Eriksen. Kristin Halvorsen sa på Stortingets spørretime at de fikk henvendelse fra Aker ASA om dette, men at det aldri har vært aktuelt å gjøre noen lovendringer for å komme Røkke i møte.

Eriksen sier til NA24 at henvendelsen kom til Statsministerens kontor i mai 2008. I løpet av våren og sommeren var det et par kontaktpunkter for å diskutere statsministerens eventuelle medvirkning i presentasjonen. Siden den gang har Statsministrens kontor ikke hatt kontakt med Røkke angående dette.

- Vi hadde en dialog om å kommentere det den dagen det skulle bli presentert, sier Giæver Eriksen til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.