Ville halshogge danske journalister

Foto: BRIAN RASMUSSEN (Afp)

Svenskene siktet for terrorangrep ville halshogge journalistene i Jyllands-Posten.

31.01.11 21:31

Etter at Jylland-Posten publiserte karikaturene til tegneren Kurt Westergaard av profeten Muhammed, har avisen høstet massiv kritikk fra all verdens muslimske miljøer og vært utsatt for flere angrep.

I saken mot tre svenske statsborgerne, siktet for å ha planlagt terrorangrep mot Jyllands-Posten, har det kommet fram at de ville halshogge avisens journalister, skriver Ekstra Bladet.

Planene om å halshogge journalistene er kommet fram etter at den danske avisen har fått tilgang til det danske sikkerhetspolitiet, PET, sitt materiale.

De tre mennene reiste fra Sverige til Danmark i slutten av desember 2010. De møttes i en leilighet i København for å enes om hvordan attentatet mot Jyllands-Postens kontorer best kunne gjennomføres.

Les også: - Terrorsiktet har tilstått

- Hogg hodet av dem
Etter felles bønn skal en av de tre ha uttalt:

- Når de vantro er samlet, bind dem og hogg hodet av dem.

Målet for attentatet skal ha vær ta livet av så mange som mulig.

Sitter i isolat
Før de tre svenske statsborgerne rakk å forlate leiligheten i København ble de pågrepet av dansk politi. Da politiet i etterkant av pågripelsen ransaket leiligheten ble det funnet automatvåpen, lyddempere og annet utstyr.

Forrige uke bestemte en dansk domstol at de tre skulle fortsatt skal sitte i isolert varetekt.

En fjerde person fikk i en svensk domstol forlenget sin varetekt. Alle fire nekter innblanding i terrorplanene.

Journalistene på sin side mener Westergaard og avisen har ytringsfriheten i ryggen og har lite eller intet til overs for at enkelte redaktører inngår forlik, som etter journalistenes syn kan sidestilles med å be om unnskyldning for den journalistikken som er ført.

Les mer: Journalister ut mot mohammedforlik

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.