NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)

Ville kvitte seg med Monty

Sist oppdatert:
I stedet er det Mecoms finansdirektør og fem andre i toppen som går av.

Flere sentrale aktører i Mecom skal fredag ha forsøkt å kuppe makten fra David Montgomery. Det resulterte heller i at seks direktører i selskapet sa opp, kommer det frem i britiske medier og i børsmeldinger fra selskapet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mecom er kjent som selskapet som kjøpte opp Orkla Media for noen år siden, og Montgomery har bygget opp et stort medieimperium i Europa. Nå kan det stå for fall, for Montgomery har nå også valgt å gi fra seg styrelederjobben til oljemillionæren Alasdair Locke - den eneste i styret som ikke jobber i selskapet.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Ifølge en børsmelding og flere artikler i britiske medier tyder det på at direktør Robin Miller og finansdirektør John Allwood forsøkt å tvinge Montgomery til å gi fra seg makten i selskapet. Financial Times skriver at utbryterne ville forsøke å skvise ut Montgomery, og sette inn Allwood som administrerende direktør.

De fikk imidlertid ikke med seg styret, og valgte dermed å gå av selv. Sammen med fire andre direktører i selskapet.

De seks oppgir at de er bekymret over hvordan selskapet styres. Til The Guardian sier en av utbryterne, Richard North, at de har vært grunnøeggene uenige med Montgomery ved flere anledninger.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere