NA24.no

Villreinovergang kan koste én milliard

Sist oppdatert:
Økt trafikk over Hardangervidda kan tvinge fram utbygginger for én milliard kroner for at villreinen skal få krysse riksvei 7.

Byggingen av Hardangerbroen som vedtas av Stortinget neste uke gjør trolig at riksvei 7 over Hardangervidda må bygges ut med flere tunneler for å sikre overgang for villreinen, skriver Aftenposten.

Senioringeniør Kjell Kvåle i Statens Vegvesen har beregnet utgiftene for å legge riksveien under bakken, og 15 kilometer tunnel vil koste minst én milliard kroner. Flere ulike løsninger er imidlertid aktuelle. Bedre vinterdrift på strekningen er også et argument for en eventuell utbygging.

Generalsekretær Rasmus Hansson i Verdens Naturfond er ikke i tvil om at utbyggingen vil være verdt pengene.

- Her snakker vi om den største villreinstammen i Europa. Globalt er dette en unik ressurs, og dette er erkjent også av politikerne. Når man ser på hva som brukes på veier her i landet, så er iallfall dette formålet verdt pengene, sier Hansson til avisen.

Villreinens vandringer blir i dag effektivt stanset av riksveien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere