Vimpelcom-saken: Telenor med rådgivningsgruppe

Fra venstre: Telernors konserndirektør Pål Wien Espen (midlertidig fristilt), tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og tidligere styreleder Svein Aaser i Telenor møter i kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget tidligere i år.

Fra venstre: Telernors konserndirektør Pål Wien Espen (midlertidig fristilt), tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og tidligere styreleder Svein Aaser i Telenor møter i kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Oslo (NTB): En gruppe rådgivere i Telenor bisto Telenors styremedlemmer i det korrupsjonsmistenkte mobilselskapet Vimpelcom.

Det betyr at flere enn de som hittil er kjent, hadde inngående kunnskap om hva Telenors styremedlemmer i Vimpelcom fikk vite, skriver Dagens Næringsliv.

Telenor har i en årrekke hatt tre representanter i Vimpelcom-styret. Rådgivningsgruppen skulle hjelpe med vanskelige styrespørsmål. Gruppen går under kallenavnet «BAG» internt – «board advisory group».

– Grunnen til opprettelsen av støttefunksjonen er at den forretningsmessige kompleksiteten i saksdokumentene og sakstilfanget generelt i Vimpelcom-styret er så stort at styremedlemmene nominert av Telenor bør ha tilgang på rådgivning når de selv mener de har behov for det, skriver informasjonssjef Atle Lessum i Telenor i en epost til Dagens Næringsliv. Lessum understreker at rådgivningsgruppen var underlagt full taushetsplikt.

Han opplyser at også støttefunksjonens rolle vil bli gjenstand for den interne granskingen som Telenor har bestilt fra Deloitte.

I forrige uke ble Telenors finansdirektør Richard Olav Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen midlertidig fristilt fra sine arbeidsoppgaver som følge av Vimpelcom-saken og Telenors interne gransking. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.