NA24.no

En mann snakker i telefonen utenfor en Vimpelcom-eid Beeline-butikk i Moskva.
En mann snakker i telefonen utenfor en Vimpelcom-eid Beeline-butikk i Moskva. Foto: Maxim Shemetov (NTB Scanpix)

Vimpelcom tjener 700 millioner kroner kvartalet

Sist oppdatert:
Telenors deleide selskap Vimpelcom tjener 700 millioner kroner i kvartalet på sin omstridte virksomhet i Usbekistan.

Det blåser kraftig rundt Vimpelcom og selskapets investering i det sentralasiatiske landet Usbekistan. Selskapet er under etterforskning for påstått korrupsjon i fem land, og kan ifølge påtalemyndigheten i Nederland ha betalt 600 millioner kroner i bestikkelser for å få tilgang til markedet, skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

Mens stormen raser, fosser pengene inn i selskapet. De siste kvartalene har driftsresultatet ligget rundt 700 millioner kroner. Operasjonen i Usbekistan er i særstilling den mest lønnsomme i Vimpelcoms teleimperium, og har en driftsmargin på 66,5 prosent, viser regnskapene ifølge DN.

– Det er veldig pent, sier Deutsche Bank-analytiker Igor Semenov, ifølge DN.

Gode driftsmarginer betyr relativt høye priser, og lave investeringer tyder på at det ikke investeres tilstrekkelig i nye tjenester i en periode der datatjenester og smarttelefoner er på fremmarsj.

Presidentdatter Gulnara Karimova kan ha bidratt til Vimpelcoms høye marginer i Usbekistan ved å sette konkurrenten MTS ut av spill. Nå sitter hun i husarrest i Tasjkent, mens hennes betrodde medarbeider Gayane Avakyan er dømt til fengsel i en militærdomstol. Avakyan har signert lisenskontraktene med Vimpelcom og TeliaSonera.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere