NA24.no

Vin til helgen?

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Smaksrik rød og hvit!

(SIDE2): La Coulée 2007, Domaine Olivier Pithon, Frankrike
(# 10528, kr 200) Poeng: 87.

Denne røde fra Languedoc-Roussillon spøker du ikke med!

Rødvinen var en del av fjorårets vårslipp, da Sør-Frankrike var en del av området det ble fokusert på. Regionen er lillebror blant de franske vinprodusentene, men distriktet har kommet seg betraktelig de siste årene. Herfra kommer noen av de aller mest spennende vinene for tiden - fra noen av de stolteste vinbøndene vi har møtt. Denne vinen kommer fra Côtes du Roussillon-distriktet, rett vest for Languedoc, og er rett og slett en nydelig vin til en god pris.

Aromaen bærer preg av mørke bær, frukt og med tydelige mineraler, og den er saftig, fast og fyldig på smak. Druesammensetningen er grenache, carignan og litt syrah.

Rødvinen passer meget godt til vilt, med også til annet smaksrikt kjøtt.

Det er definitivt en vin man kan lagre noen år, men det kan også godt drikkes nå.

Chablis Cuvée Clovis 2008, Frankrike
(# 52429, kr 140). Poeng: 79.

Har du lyst til å bli bedre kjent med chablis, og vil ha et rimelig og enkelt innsteg? Her er vinen for deg. Chablis Cuvée Clovis 2008 skal faktisk være polets billigste chablis, og den smaker slett ikke verst.

2008-årgangen har en litt høy modning, og vinen fremstår dermed som litt søtere enn for eksempel 2007-årgangen. Den har noe mineralsk preg og fin syre. I forhold til sine vesentlig dyrere storebrødre er ikke Chablis Cuvée Clovis 2008 like konsentrert, men for 140 kroner er dette likevel et godt chabliskjøp. Den vil være et utmerket valg til reker og majones på verandaen.

Chablis Cuvée Clovis 2008 er tilgjengelig fra bestillingsutvalget fra begynnelsen av mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere