*Nettavisen* Økonomi.

Vind i seilene for Stolt-Nielsen

Foto: (Scanpix)

Tjener mer enn hva markedet trodde.

02.10.08 14:18

Rederiet Stolt-Nielsen slår til og overgår analytikernes forventninger.

NA24 - din næringslivsavis

I tredje kvartal fikk de et resultat per aksje på 0,71 dollar. Det er en oppgang fra 0,68 dollar per aksje i andre kvartal og fjorårets tredje kvartal. Nettoresultatet som kommer aksjonærene til gode viser et overskudd på 42,3 millioner dollar opp fra 40,9 millioner dollar i andre kvartal.

Slår forventningene
Det ordinære nettoresultatet viser et overskudd på 41,66 millioner dollar i tredje kvartal mot 40,78 millioner dollar i andre kvartal og 40,83 millioner i tredje kvartal i fjor.

Driftsresultatet viser et pluss på 47,63 millioner dollar en nedgang fra 52,17 millioner dollar i andre kvartal og 49,95 millioner dollar i tredje kvartal i fjor.

Ifølge konsensusestimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans ventet analytikerne at driftsresultatet ville havne på 48 millioner dollar. Nettoresultatet var ventet å havne på 36 millioner dollar eller 0,60 dollar per aksje.

Driftsinntektene økte til 522,57 millioner dollar fra 504,49 millioner dollar i årets andre kvartal. I fjor havnet driftsinntektene for tredje kvartal på 453,20 millioner dollar. Analytikerne forventet en topplinje på 513 millioner dollar.

Ser bekymringer
- SNSA fortsetter å levere solide resultater i tredje kvartal. Vår prestasjon reflekterer fortsatt styrke i våre markeder og vår evne til å håndtere stigende driftskostnader, spesielt økte bunkerkostnader. Som et resultat av en bred rekke tiltak i Stolt Tankers, inkludert bunkerhedging, kontraktsjusteringer og bunkerstillegg, har vi gjenvunnet en betydelig andel av våre bunkerdrivstoffkostnadsøkninger i kvartalet, kommenterer konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen.

Likevel er de bekymret for hva som vil komme ut av finansuroen og utsiktene til en svekket global økonomi.

- Mens etterspørselsen etter våre tank-, terminal- og tankcontainertjenester forble fundamentalt sterke i tredje kvartal, skaper uroen i de globale finansmarkedene og tegnene til økonomisk svakhet, spesielt i USA og Europa, kombinert med nedbremsingen i Asia, bekymringer for oss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.