NA24.no

Vinglebørsen er åpen

Sist oppdatert:
Oslo Børs finner ikke helt retningen i åpningen. Oljeprisen faller tilbake.

Det har vært en kronglete åpning på Oslo Børs fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen har vandret i ulike retinger flere ganger. Etter 50 minutter har hovedindeksen beveget seg flere ganger fra minus til pluss og befinner seg på den positive siden med en oppgang på stusslige 0,03 prosent til 490,16 poeng.

Oljen faller
Oljeprisene har falt tilbake det siste døgnet, og det ga børsoppgang både i USA og Asia. Da gulvhandelen stengte på Nymex ble et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juli, for 126,72 dollar fatet, noe som er et fall på hele 4,31 dollar. Den 22. mai ble den nåværende prisrekorden på WTI-oljen satt med 135,09 dollar fatet.

Nordsjøoljen noteres i morgentimene til 125,06 dollar fatet.

StatoilHydro blir sendt ned 0,19 prosent til 193,20 kroner.

Rec stiger
For solenergiselskapet Rec har det vært et tøft døgn. I går ble aksjemarkedet negative til aksjen etter en analyse fra fra Merrill Lynch og muligheter for subsidiekutt i Tyskland. Kutt i subsidiene gjorde at meglerhuset kuttet utsiktene for inntjeningsestimatene. Aksjekursen ble sendt ned 8,05 prosent til 142,75 kroner. I dag ser det imidlertid bedre ut.

REC-aksjen er opp 5,43 prosent til 150,75 kroner. Orkla som eier rundt 40 prosent i REC falt i går 3,27 prosent. I dag noteres aksjen opp 2,68 prosent til til 72,80 kroner.

Stanser kursrakett etter rykter
Oslo Børs undersøker kursutviklingen etter voldsomt kurshopp.

Det har også vært litt action på børsen i morgentimene . Oslo Børs har innført en handelspause i riggaksjen Awilco Offshore. Det skjer etter at aksjen steg 16,08 prosent til 69,30 kroner. Ifølge TDN Finans har China Oilfield Services søkt om godkjenning for å kjøpe Awilco Offshore.

I tillegg er aksjen i Norwegian Property suspendert fra handel. Det ventes en kunngjøring i forbindelse med salgsprosessen selskapet har på gang med Norgani Hotels.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere