*Nettavisen* Økonomi.

Vinglete USA-børser endte i minus

USA-børsene endte marginalt i minus på den dag med nyheter som trakk både opp og ned.

(NA24): Aksjemarkedet i USA var onsdag både i pluss og minus i l løpet av en dag uten en klar tendens, men til slutt endte indeksene marginalt i minus.

To nyheter preget handelen. Først kom det tall som viste en klart mindre omsetning enn ventet av eksisterende boliger i USA i desember. Dette bidrar til å forsterke oppfatningen om at man risikerer å få et fall i boligmarkedet, som har vært meget sterkt de siste årene, og som har bidratt til å gi amerikanske forbrukere egenkapital til å opprettholde et meget friskt shoppingliv.

Deretter kom det ukentlige lagertall for råolje og oljeprodukter. Disse viste overraskende små lagre av råolje, men dette ble oppveid av overraskende store lagre av bensin og destillater som diesel og fyringsolje. Alt i alt så lagertallene ut til å bidra til at oljeprisen falt i dag, for tredje dag på rad, etter kraftig oppgang i forrige uke, som var preget av den usikre situasjonen rundt Iran og opprør i Nigeria. Et fat nordsjøolje for levering i mars koster onsdag kveld rundt 64 dollar, mot rundt 65 dollar tirsdag kveld.

Ikke overraskende førte dette til at oljeserviceindeksen, som har vært meget sterk den siste tiden, bidrog til å tynge markedet i dag, med en nedgang på nær 3 prosent.

En lavere oljepris er normalt positivt for det amerikanske aksjemarkedet generelt, som da også steg etter at tallene ble kjent. Men utover dagen falt indeksene tilbake igjen.

Den lille nedturen kom etter to dager med marginalt positive børser, som bidrog til å roe investornerver som var på høykant på grunn av et bratt fall fredag.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,02% til 10.709,74

Nasdaq -0,20% til 2.260,65

S&P 500 -0,17% til 1.264,68

Her kan du lese flere nyheter fra NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.