NA24.no

Vinterferie til 60 kroner døgnet

Foto: Statskog Glomma
Sist oppdatert:
Superbillige hytter ledig til vinter- og påskeferien.

Nordmenn over hele landet har mulighet til å skaffe seg superbillige hytter i vinter. Statskog disponerer nå 88 hytter som alle leies ut til en billig penge.

Hyttene koster mellom 400 og 1200 kroner å leie per døgn. De billigste hyttene har typisk fire sengeplasser, mens de dyreste har opp til 20 sengeplasser. Fyller du opp hytten med familie og venner kan du altså klare å få prisen ned til 60 kroner per person per døgn.

- En viktig del av vårt samfunnsoppdrag å forvalte våre eiendommer på en slik måte at det kommer almenheten tilgode, derav de rimelige prisene, sier eiendomskonsulent i Statskog Eva Kristin Grøndal til NA24.

Ledig både i vinter- og påskeferie
- Vinterferien nærmer seg, er det hytter ledig?

- Jada. I år er skolens vinterferie i uke åtte eller ni avhengig av hvor du bor i landet. De mest populære hyttene er bestilt i de nevnte ukene, men ennå er det en god del hytter ledige i både vinterferien og årets påskeferie uten at jeg har oversikt over nøyaktig hvor mange, sier Grøndal.

88 hytter over hele landet
Etter at Statskog like før jul kjøpte Borregaard-skogene fra Stein Erik Hagens Orkla fikk de 20 hytter med på kjøpet og utleieporteføljen økte fra 68 til 88 hytter.

De 20 nye hyttene ligger i Trysil, Gravberget, nord i Finnskogen og i Rendalen, nordvest for Trysil. De fleste ligger i nærheten av skiløyper, mens Trysil-hyttene ligger en drøy halvtime unna alpinmuligheter i Trysilfjellet. De andre 68 Statskog-hyttene ligger spredt fra Troms til Agder-fylkene.

Hyttetur på gamlemåten
Mange av hyttene er restaurerte skogstuer og jakthusvære. Jegere og aktive friluftsfolk er ivrige brukere. I jaktsesongene er derfor belegget vanligvis bedre enn i påsken og vinterferien.

De fleste har vedovn og propankjøkken, men de færreste har innlagt strøm eller vann i springen. Heller ikke alle har bilvei helt fram. Noen av hyttene er mer luksuriøse og har både solcellepanel og vann i springen.

- En tur på en av våre innebærer som oftest en hyttetur på gamlemåten der du må fyre opp i hytta og gå på do ute. Men hva er vel flottere enn å sitte foran en varm ovn etter en dag med basking i snøen. Har du røde kinn etter en dag ute, tør jeg påstå at du vil være fornøyd med dagen, sier Grøndal.

Eiendomskonsulent Eva Kristin Grøndal utenfor en av Statskogs hytter i Lauvtangen i Lierne.

Nettbestilling
For å sikre deg en av Statskogs opprinnelige 68 hytter kan du reservere på inatur.no (underbruk av Statskog). De 20 nye hyttene kan reserveres på Statskog Glommas nettsider.

- Etter bestilling får folk informasjon om hvor de kan plukke opp nøkler. Typisk er det på en bensinstasjon i nærheten av hytta, opplyser Grøndal.

Statskogs 20 nye hytter kan du studere nærmere her:
Trysil

Finnskogen Gravberget og Løten

Rendalen

Av de andre 68 Statskog-hyttene er disse spesielt egnet om vinteren:
Troms: Langvassbu, Leinahytta, Biltohytta, Bergskoghytta

Nordland: Tiplingen, Bustadmoen, Gåsvatn, Lomtjønnstu

Nord-Trøndelag: Frolfjellstuggu, Nystua, Osvasstua, Holden fjellgård

Sør-Trøndelag: Ellingsvatnet, Osvoldbua, Feragsdambua, Synnervika

Oppland: Hjerkinn 1 og 2, Trollhaug, Agnabu

Hedmark: Nordre Borthuskoia, Sølyst, Vikkoia

Buskerud: Gamle og nye Øksne, Løkemyrodden, Mildigkeit

Telemark: Drangedal, Vreen, Sandtjennhytta

Rogaland og Agder: Skjærevass, Holmevass, Oselega, Taumevassletta

Kilde til denne artikkelen: Nyhetsbyrået NewsWire.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere