*Nettavisen* Økonomi.

Visa blir global Fifa-sponsor

Fotball-VM kom til kort i kampen om sponsorrettigheter.

28.06.07 12:16

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kortgiganten Visa International og det internasjonale forballforbundet, Fifa, bekrefter at Visa har blitt ny sponsorpartner.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed har selskapet sikret seg globale rettigheter til en rekke av Fifas aktiviteter, inkludert Fotball-VM i 2010 og 2014, samt Fifa Women’s World Cups.

Fikk medhold
MasterCard har hatt sponsorrettighetene til mesterskapet i 16 år, og de har tidligere vunnet rettighetene også for mesterskapene i 2010 og 2014. Men Fifa skrev underveis en avtale med Visa og ønsket at denne avtalen skulle gjelde. Og det har de nå fått medhold i. I fjor dømte en amerikansk dommer i favør MasterCard, men Fifa anket denne avgjørelsen, og etter et forlik mellom partene, avviste U.S. District Court, Southern District of New York, MasterCard Worldwide’s søksmål mot Fifa den 21. juni, melder Visa i en pressemelding.

Dette banet veien for at kontrakten mellom Visa og FIFA kunne iverksettes.

Gjennom samarbeidet vil Visa få tilgang til Fifas konkurranser, spesielle arrangementer og utviklingsprogrammer som foregår i hele verden. Visa blir samtidig den sjette og siste Fifa-partner på høyeste nivå.

Blatter jubler
- Jeg er glad for å ha alle våre seks Fifa-partnere ombord, og ser nå frem til å fokusere oppmerksomheten og energien på å lage fotballarrangementer i verdensklasse, og samtidig bruke kraften som ligger i denne sporten for å avhjelpe noen av de store sosiale problemene i verden, sier Fifa-president Joseph S. Blatter i en kommentar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sør -Afrika
Visas første verdensmesterskap som Fifa- partner vil bli fotball-VM i 2010 som avholdes i Sør-Afrika. Visa vil i den forbindelse utvikle en rekke programmer for å øke bruken og aksepten av Visa i Sør-Afrika som betalingsmiddel og øke antall medlemsbanker.

- Vi gleder oss stort til å jobbe med våre partnere i Sør-Afrika i perioden frem mot Fotball-VM i 2010. Sør-Afrika er et viktig sted for Visa og vi mener det er et stort potensial for oss til å jobbe sammen med FIFA for å etterlate en positiv arv til den sørafrikanske befolkningen også etter VM i 2010, sier visepresident John Elkins i Visa International.

Parnterskapet mellom Fifa og Visa varer i åtte år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag