NA24.no

Vista blir ikke utsatt

Sist oppdatert:
Spekulasjonene har vært mange, men nå bekrefter Microsoft at Windows Vista ikke blir videre utsatt.

Windows Vista har blitt utsatt en rekke ganger, og har blitt strippet for en del av den funksjonaliteten som vi i utgangspunktet ble forespeilet.

Blant annet har Microsoft lagt det nye filsystemet WinFS på hylla, som skulle gjøre det langt enklere og raskere å finne frem i dine filer.

Det har de siste ukene vært kraftige spekulasjoner om at selskapet ikke ville klare å få Windows Vista klar til lansering for bedriftsmarkedet slutten av året, mens utgavene for privatmarkedet skulle komme i januar.

Bill Gates sa ved forrige utsettelse at det var 20 prosent sjanse for ytterligere utsettelse.

Nå har Microsofts Kina-sjef Timothy Chen gått ut og sagt at lanseringsplanene for Vista er uforandret.

- Kort fortalt betyr det at Vista for små bedrifter vil komme sent i fjerde kvartal og for forbrukere sent i Januar, sier Chen ifølge WinInfo.

Den første Vista-utgaven som får navn RC1 (Release Candidate) skal ha blitt sluppet internt i Microsoft nå. Det skal likevel ifølge WinInfo være en del igjen å gjøre på operativsystemet før det ferdigstilles en gang i oktober.

Les flere IT-saker på være IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere