NA24.no

Vitner mot Enron-toppene

Tidligere regnskapssjef Richard Causey (t.h.) i køen inn rettsbygningen i Houston. Her i samtale med advokat Daniel Petrocelli som representerer Jeffrey Skilling.
Tidligere regnskapssjef Richard Causey (t.h.) i køen inn rettsbygningen i Houston. Her i samtale med advokat Daniel Petrocelli som representerer Jeffrey Skilling. Foto: Tim Johnson (Reuters)
Sist oppdatert:
Enrons tidligere regnskapssjef, Richard Causey, har inngått en avtale med påtalemyndigheten, og vil nå vitne mot Enron-toppene.

Causey har inngått en avtale med påtalemyndigheten i USA som gjør at han slipper å møte i rettssalen sammen med sine to tidligere sjefer i Enron. Dette har nyhetsbyrået AP fått kjennskap til av en ikke navngitt person med god kjennskap til forhandlingene.

Rettssaken etter Enron-skandalen vil starte 17. januar. Nå er det bare de to sjefene som blir sittende på tiltalebenken.

45 år gamle Causey vil nå få en langt lavere fengselsstraff enn han ville fått om han hadde blitt kjent skyldig i det han var tiltalt for. Gjenytelsen er at han vil vitne mot sine to tidligere sjefer, grunnlegger av Enron, Kenneth Lay, og administrerende direktør i selskapet, Jeffrey Skilling.

Causey hadde 34 tiltalepunkter mot seg. Blant annet bedrageri, innsidehandel, hvitvasking, og å ha løyet til revisorer.

Causey skal ha hatt kjennskap til en rekke av planene som ble lagt for å lure investorer i Enron til å tro at selskapet hadde en god økonomi. Selskapet sprakk i slutten av 2001. Da ble komplottene for å sminke selskapets økonomi avslørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere