*Nettavisen* Økonomi.

Vokser i toppen

PGS følger med seismikkmarkedet oppover, men skuffer litt på bunnlinjen.

26.10.06 10:16

Les NA24 på mobil

PGS har lagt frem en rapport for tredje kvartal som viser et overskudd før skatt på 73,5 millioner dollar, som er en kraftig økning fra samme periode i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da endte resultat før skatt på 22,1 millioner dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Bunnlinjeveksten var imidlertid ikke like sterk som markedet hadde ventet. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet analytikerne i snitt et overskudd før skatt på 79 millioner dollar.

Sterk vekst
Driftsinntektene steg derimot kraftigere enn ventet og endte på 326 millioner dollar, mot ventet 293 millioner kroner. De endte i tredje kvartal 2005 på 211,4 millioner dollar.

Driftsresultatet steg fra 44,8 millioner til 95,2 millioner fra i fjor til i år. Analytikerne ventet her 91 millioner kroner.

PGS oppgir at de har en rekordsterk ordrebok ved utgangen av tredje kvartal på 767 millioner dollar.

Når det gjelder utsiktene videre så forventer PGS å oppnå en driftsmargin på rundt 40 prosent fra sine offshorekontrakter. samtidig varsler selskapet at de vil bruke 20 prosent av sin 3D-kapasitet offshore på multiklient-studier, men da med lavere forhandsfinansiering enn i det tre første kvartalene i år.

Økte investeringer
Totalt ser PGS investeringer i multiklient-data i år på 70 til 80 millioner dollar på kontantbasis, mens salget av eldre multiklientdata er ventet å havne på nivå med 2005.

Multiklientdata er seismikkselskapet skyter for egen regning for salg til flere selskaper, i motsetning til kontraktsseismikk som gjøres på eksklusiv basis for et oppdragsgivende oljeselskap.

Når det gjelder landvirksomheten så ser styret i PGS inntekter og resultater som blir betydlig bedre enn i fjor, og investeringene i multiklinet data forventes å havne i området 30 millioner dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.