Gå til sidens hovedinnhold

Vokser på store oppdrag

Nye medarbeidere og store oppdrag sikrer vekst i Rambøll.

Etter første halvår kan Rambøll vise til en vekst på 24 prosent, eller 140 millioner kroner. Med 130 nye medarbeidere siden nyttår er resultatet i stor grad knyttet til organisk vekst. At selskapet har vunnet flere store oppdrag den siste tiden er en annen vesentlig faktor.

- I 2010 ansatte vi mer enn 150 nye medarbeidere. Vi har allerede fått 130 nye kollegaer hittil i år. Det viser at vi ligger svært godt an, sier en fornøyd administrerende direktør Ole-Petter Thunes i en melding.

Nye medarbeidere sikrer sunn vekst
- Et jevnt tilfang av nye medarbeidere er avgjørende for å sikre sunn vekst. Vi vinner stadig nye oppdrag som krever bemanning med riktig kompetanse. Nye medarbeidere bidrar dessuten til å utvikle og vitalisere vårt faglige og sosiale miljø. Dette skaper god trivsel og det er også med på å forsterke våre kunderelasjoner. Alle disse faktorene er vesentlige for å sikre at den positive utviklingen fortsetter, sier Thunes i meldingen.

Populær arbeidsgiver
Rambøll anses av unge nyutdannede som en attraktiv arbeidsgiver. I følge Universums årlige kåring av de 100 mest populære arbeidsgiverne i Norge, ble selskapet i år rangert som den fjerde mest attraktive arbeidsgiveren for teknologer. I samme undersøkelse på Nordisk nivå ble virksomheten rangert som nummer 1.

- At oppdragene våre ofte har stor samfunnsmessig betydning og det at medarbeiderne tilbys et velfungerende kompetanseutviklingsprogram, vet vi er noe av forklaringen på at mange ønsker å jobbe hos oss. Men også det at Rambøll eies av en stiftelse hvor overskuddet primært går til å utvikle virksomheten, blir ofte nevnt som en betydningsfull faktor av medarbeiderne, sier Thunes i meldingen.

Vinner mange nye oppdrag
- En krevende periode i byggebransjen er tilbakelagt og våre forventinger til økt vekst er høyere enn på flere år. Vi styrker stadig vår posisjon både som Nordens ledende rådgiver og vår internasjonale tilstedeværelse, skriver Thunes i meldingen.

Prosjektering av veistrekningen Bommestad-Sky i Vestfold og prosjektering av bru over Farriseidet, utredning av høyhastighastighets jernbaneforbindelse mellom Oslo og Trondheim for Jernbaneverket, signalbygg i Bjørvika for KLP og utredning av gullgruvedrift i Finnmark er noen eksempler på nye oppdrag i 2011.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus