NA24.no

Voksesmerter i Asia

Kina, Kjøretøy, Bilsalg, rushtrafikk
Kina, Kjøretøy, Bilsalg, rushtrafikk Foto: DIEGO AZUBEL (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kinas sterke fremgang gjør investorene usikre.

Den kinesiske økonomien vokser mer enn ventet.

I fjerde kvartal steg landets bruttonasjonalprodukt med 10,7 prosent i forhold til samme periode i fjor, noe som var mer enn ventede 10,5 prosent. Dermed øker investorenes frykt om at myndighetene i verdens tredje største økonomi skal innføre nye tiltak for å bremse veksten.

På de de toneangivende indeksene i Asia var det en blandet utvikling. Den sammenveide regionindeksen MSCI var nokså uforandret på 124,17 poeng i morgentimene norsk tid.

I Tokyo steg derimot Nikkei-indeksen, drevet ev bilaksjer og ekektronikkaksjer etter at den japanske valutaen svekket seg.

- Kina har gjort de tyngste løftene i denne gjeninnhentingsfasen vi er i i verdensøkonomien. Nå har de imidlertid behov for å kjøle seg ned litt. Innstrammende tiltak vil komme, men dette må bli sett i sammenheng med hvor sterk økonomien har vært, sier forvalter Prasad Patkar i Platypus Asset Management i Sydney til nyhetsbyrået Bloomberg.

I Korea rapporterte minnebrikkeprodusenten Hynix Semiconductor sin beste kvartalsrapport på de siste tre årene, og aksjen steg 2,2 prosent i Seoul.

Nøkkeltall torsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: +1,20%
Japans Nikkei 225:+ 1,22%
Hongkongs Hang Seng: - 1,32 %
Kinas CSI 300: + 0,42 %
Kinas Shangai Composite: + 0,21%
Taiwans Taiex: - 1,13 %
Sør-Koreas Kospi:+ 0,45 %
Singapores Strait Times Index: - 0,73 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere