*Nettavisen* Økonomi.

Voldberg skal bli bolighai

Investor Tore Aksel Voldberg. Foto: Aas, Erlend (NTB Scanpix)

Ønsker en mer stabil inntektskilde og satser fire milliarder.

07.10.14 13:38

Ifølge moderate SSB-prognoser vil befolkningen i Oslo og Akershus øke med 335.000 de nærmeste årene. Denne muligheten har investoren Tore Aksel Voldberg sett og går derfor bort fra satsing på aksjer og verdipapirer.

Nå vil Voldberg, en av de mest risikovillige investorene på Oslo Børs, satse på boligmarkedet.

- Å investere i eiendom er faktisk ganske spennende. Det er noe med følelsen av å se verdier materialisere seg. Og det viktigste: Jeg har dyktige folk med meg på laget, sier Voldberg til Dagens Næringsliv.

Han skal bygge 870 boliger i Oslo området. Dette til en pris på nærmere fire milliarder kroner. Boligene skal være ferdig innen en periode på fem år. 190 boliger er allerede under salg og bygging.

Etablerte kjøpere
Leilighetene vil ligge i sentrale østlandsområder som Ski, Nittedal, Drøbak, Kolbotn, Lier, Nesodden og Nesøya.

Prosjektet er lånefinansiert og skal etter planen realiserers gjennom selskapet Solon Eiendom, der Voldberg eier 49 prosent via sine inveseringsfirmaer, skriver DN.no .

En av aksjonærene, Simen Thorsen, sier til Dagens Næringsliv:

- Vi henvender oss til etablerte kjøpere som vil ha leilighet, rekkehus eller eplehageboliger. En annen målgruppe er kjøpere i alderen 50 pluss som bytter villaen med romslige leiligheter med heis, peis og garasje.

Ved siden av boligmarkedet ønsker Voldberg å satse på næringsmarkedet. Thorsen sier til avisene at han mener markedseuroen i Europa, samt svingningene på Børsen, gjør det mer attraktivt å satse på næringseiendom her hjemme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.