NA24.no

Voldsom økning i ulovlig pengespillreklame


Tone Damli er blant kjendisene som har frontet utenlandske spillselskaper.
Tone Damli er blant kjendisene som har frontet utenlandske spillselskaper. Foto: Olav Stubberud (Betsson)
Det har vært en massiv økning i ulovlig pengespillreklame som rettes mot Norge, fastslår Medietilsynet.

Det kreves tillatelse for å sende reklame for pengespill i Norge, men likevel sender flere TV-kanaler med base i utlandet pengespillreklame for spillselskaper det ikke er gitt tillatelse for, opplyser Medietilsynet.

Tilsynet ramser opp selskaper som Betsson, Unibet og Norgesautomaten som eksempler på selskaper som det ikke er tillatt å sende reklame fra på TV i Norge.

I samarbeid med Lotteritilsynet tar nå Medietilsynet kontakt med mediemyndighetene i både Storbritannia, Spania og Nederland i et forsøk på å stanse den ulovlige reklamen.

Ifølge Medietilsynet har markedet for ulovlig pengespillreklame økt fra 423 millioner kroner i fjor til 609 millioner så langt i år.

TV3 har mottatt flest reklamekroner fra spillselskaper uten tillatelse. Av pengespillreklame til en markedsverdi av 159 millioner kroner hos TV3 i fjor, var kun 9 millioner kroner for spillselskaper med tillatelse. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere