NA24.no

Voldsom vekst i salget av nye boliger

KOK: Salget av nye boliger var hele 38 prosent høyere i november i år enn i november i fjor.
KOK: Salget av nye boliger var hele 38 prosent høyere i november i år enn i november i fjor. Foto: Jon Guttu (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ekstremøkning i november - nedgang for hele 2014.

Salget av nye boliger fortsetter på et forholdsvis høyt nivå. Igangsetting av bygging av nye boliger har gått opp siden november i fjor, men tallet for hele året er svakt, viser tall fra Boligprodusentenes Forening.

«Salg etter 11 måneder av 2014 viser en nedgang på 5,1 prosent mot samme periode i 2013. Salgsnivået i november alene viser en vekst på 38 prosent mot november i fjor. Salgsveksten gjelder for alle boligtyper, men leilighetssalget viser en sterk utvikling etter en svak start på året», skriver administrerende direktør Per Jæger i en pressemelding.

Foreningen opplyser at antallet igangsettinger av bygging av nye boliger i 2014 fremdeles henger etter 2013. «November alene har riktignok en vekst på 10 prosent fra november i fjor, men den samlede boligigangsettingen hittil i år ligger 13 prosent bak 2013», heter det. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere