Voldsomt inntektshopp for asylbaroner

Kristian (t.v) og Roger Adolfsen kommer trolig til å omsette for sju milliarder kroner gjennom Adolfsen Group i år.

Kristian (t.v) og Roger Adolfsen kommer trolig til å omsette for sju milliarder kroner gjennom Adolfsen Group i år. Foto: Niels Ruben Ravnaas

Roger og Kristian Adolfsen gjør et byks opp på inntektstoppen.

De to brødrene fra Andøya kan se tilbake på et meget lukrativt år, viser likningstallene som ble lagt frem fredag.

Roger Adolfsen, som er den yngste av dem, tjente snaut 52 millioner kroner i 2014, mens Kristian dro inn drøyt 37 millioner. Likningene for de fire siste årene viser en inntekt på under millionen for begge to.

Begge to er inne på listen over de 50 nordmennene med høyest inntekt i 2014.

Fra brødrene kjøpte sitt første hotell på hjemstedet Andøya for nesten 25 år siden, har de bygget opp et milliardkonsern på barnehager, sykehjem, hoteller, eiendom - og nå asylmottak.

I fjor overtok de nemlig aksjemajoriteten i asylmottak-selskapet i Hero Norge.

Årsrapporten for 2014 viser at selskapet hadde et driftsoverskudd på 28,4 millioner kroner. De aller fleste pengene er betaling fra det offentlige.

Artikkelen fortsetter etter skattesakene.

Roger står oppført med en formue på 1,23 milliarder i 2014-likningen, mens Kristian har 1,03 milliarder. Den reelle formuen kan imidlertid være på til sammen seks milliarder kroner, har Nettavisen tidligere estimert.

- Vi er ikke så opptatt av hva vi er gode for. Det har aldri vært pengene som har drevet oss, men skapertrangen, sa Kristian Adolfsen da brødrene ble intervjuet av Nettavisen tidligere i år.

- Vi er mest opptatt av å bygge virksomhetene våre videre og skape trygge, gode, meningsfylte arbeidsplasser. Vi liker å sette oss mål, og jobbe steinhardt for å nå målene våre. Det gir en enorm tilfredsstillelse, la broren Roger Adolfsen til.

Les mer om Adolfsen-brødrene:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.