NA24.no

Voldsomt underskudd

Sist oppdatert:
President Barack Obama vil be om nye 750 milliarder dollar til finansindustrien. Nå skal statsbudsjettet legges frem.

President Barack Obama første statsbudsjett kommer til å be om så mye som 750 milliarder dollar i ny hjelp til finansindustrien.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Utkastet til budsjettet blir sendt til Kongressen torsdag, og det er forventet et budsjettunderskudd på totalt 1.750 milliarder dollar, eller 11.900 milliarder kroner, i regnskapsåret som avsluttes 30.september. Underskuddet tilsvarer 12 prosent av Bnp, som er det største underskuddet per Bnp siden 2. verdenskrig.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

En representant for Det hvite hus uttalte i går at man ikke har bestemt seg for om 750 milliarder dollar ekstra i bistand til finansindustrien vil bli nødvendig. Midlene vil komme i tillegg til 700 milliarders redningspakken som Kongressen godkjente i oktover i fjor.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

På forsvarssiden vil administrasjonen be om ytterligere 75 milliarder i år for Irak og Afghanistan-innsatsen, og de totale årlige utgifter dette er beregnet til omlag 140 milliarder dollar. Administrasjonen beregner at disse kostnadene vil synke til rundt 130 milliarder i 2010 og 50 milliarder etter det.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere