NA24.no

Volkswagen er fortsatt Norges desidert mest solgte bilmerke


VW: Tyske Volkswagen selger fremdeles mest i Norge.
VW: Tyske Volkswagen selger fremdeles mest i Norge. Foto: Ronny Hartmann (Afp)
Sist oppdatert:
Til tross for utslippsjukset, solgte Volkswagen flere biler sammenlignet med i fjor.

Oslo (NTB): Til tross for utslippsjukset, solgte Volkswagen 149 flere personbiler i Norge i oktober i år enn i samme måned i fjor. Til sammen ble det solgt 13.197 nye personbiler i forrige måned.

I september ble det kjent at det tyske bilmerket hadde installert programvare i sine dieselbiler som jukser med utslippstallene. Måneden etter solgte Volkswagen 2.210 nye personbiler i Norge mot 2.061 i samme måned i 2014.

Økt salg

Hittil i år har VW solgt 22.117 nye personbiler mot 17.720 på samme tid i fjor, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Til sammenligning solgte Toyota, det nest mest solgte bilmerket i Norge, 1.443 nye personbiler i oktober. Hittil i år er det solgt 14.048 nye Toyotaer.

I oktober ble det til sammen registrert 13.197 nye personbiler, noe som er 234 flere enn i oktober 2014. Hittil i år er det registrert 125.008 nye personbiler, 4.941 flere enn på samme tid i fjor.

Porsche omfattet av dieseljuks

Mandag opplyste det amerikanske miljødirektoratet at også Porsche er omfattet av dieseljukset.

Porsche er eid av Volkswagen, og det har tidligere vært kjent at flere andre av konsernets merker er utstyrt med programvaren.

Det amerikanske miljødirektoratet EPA opplyste mandag at de utvider etterforskningen av Volkswagen, og at utslippsjukset omfatter flere typer motorer enn tidligere antatt. Også 3-liters dieselmotorer skal være utstyrt med jukseprogramvaren.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere