*Nettavisen* Økonomi.

Volkswagen gir amnesti til ansatte som står fram om jukset

Denne måneden ble det kjent at opptil 800.000 biler er utstyrt med diesel- og bensinmotorer som kan ha høyere CO2-utslipp enn oppgitt. Foto: John Macdougall (Afp)

Volkswagen tilbyr ansatte som har informasjon om utslippsskandalen å stå fram, og lover at de ikke vil miste jobben som følge av det.

Tilbudet gjelder kun ansatte som dekkes av tariffavtaler og går ut ved utgangen av november. De som står fram med informasjon, kan imidlertid risikere å bli flyttet rundt i virksomheten. Selskapet understreker at de kan ikke hjelpe dem dersom informasjonen leder til en straffesak.

Det opplyser Volkswagens produktsjef Herbert Diess i et brev til de ansatte torsdag. Der skriver han at tilbudet gis i et forsøk på «full og rask klargjøring» av skandalen.

Utslippsskandalen i Volkswagen ble avslørt tidligere i høst. Så langt er det kjent at totalt 11 millioner dieselbiler på verdensbasis er utstyrt med programvare som gjør at bilene tester lavere på NOx-utslipp og framstår mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Denne måneden ble det også kjent at opptil 800.000 biler er utstyrt med diesel- og bensinmotorer som kan ha høyere CO2-utslipp enn oppgitt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag