NA24.no

Volkswagen kaller tilbake 150.000 biler i Norge


Bilprodusenten Volkswagen opplyser at elleve millioner biler solgt verden over har programvaren som er laget for å pynte på utslippene. Nesten 150.000 av dem er solgt i Norge.
Bilprodusenten Volkswagen opplyser at elleve millioner biler solgt verden over har programvaren som er laget for å pynte på utslippene. Nesten 150.000 av dem er solgt i Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det er registrert 147.139 biler i Norge som er berørt av avsløringene av utslippsjuks, opplyser Volkswagen.

Oslo (NTB): Av bilene som er berørt, er 77.580 fra Volkswagen, 27.649 fra Audi, 19.947 fra Skoda og 21.963 fra Volkswagen Nyttekjøretøy.

Det utarbeides nå tekniske løsninger, skriver Volkswagen i en pressemelding.

Disse presenteres i løpet av måneden, og oppgradering av de berørte bilene vil begynne så snart godkjennelsen foreligger fra tyske myndigheter. Alle berørte kunder vil bli informert individuelt.

– Vi er svært lei oss for den situasjonen som er oppstått, og vil gjøre alt som står i vår makt for å gjennomføre nødvendige oppgraderinger så effektivt som mulig, sier administrerende direktør Terje Male i den norske importøren Harald A. Møller AS.

– Volkswagen AG har forsikret oss om at kundene ikke skal bli skadelidende og vi skal sammen med våre forhandlere gjøre alt vi kan for å gjenvinne kundenes tillit, sier han. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere