NA24.no

Volkswagen kan få regning fra norske myndigheter


KAN FÅ REGNING: Dersom det viser seg at norske
Volkswagen-biler er omfattet av utslippsjukset, kan bilprodusenten vente seg en regning fra norske veimyndigheter.
KAN FÅ REGNING: Dersom det viser seg at norske Volkswagen-biler er omfattet av utslippsjukset, kan bilprodusenten vente seg en regning fra norske veimyndigheter. Foto: Arnd Wiegmann (Reuters / NTB Scanpix)
Dersom det viser seg at norske Volkswagen-biler er omfattet av utslippsjukset, kan bilprodusenten vente seg en regning fra norske veimyndigheter.

– Tollvesenet har vært i foreløpig kontakt med Statens vegvesen vedrørende mulige feil ved det tekniske avgiftsgrunnlaget, sier fungerende avdelingsdirektør Arvid Stokke i Særavgiftsavdelingen til VG.

Når en biltype for første gang blir registrert i motorvognregisteret, blir det også beregnet hvor store avgiftene for biltypen skal være. Dersom grunnlaget for beregningen viser seg å være feil, kan det bli aktuelt å gjøre utregningen på nytt.

– Engangsavgiften beregnes ut fra ulike tekniske data, som egenvekt, NOx-utslipp, CO2-utslipp, slagvolum og motoreffekt, forklarer Stokke.

Volkswagen har innrømmet å ha installert en programvare i sine dieselbiler som reduserer bilenes utslipp når de testes. Saken omfatter ifølge selskapet 11 millioner biler.

Ifølge VG er det solgt 96.000 motorer av den aktuelle typen i Norge de siste fem årene. Det er foreløpig usikkert om programvaren er installert i motorene som er solgt i Norge. (©NT

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere