*Nettavisen* Økonomi.

Vollvik bak DNO-rally?

Idar Vollvik kan stå bak dagens kurshopp traderfavoritten DNO.

28.04.06 13:02

Oslo Børs innførte børspause i DNO-aksjen ved 10.20-tiden etter at aksjen løftet seg kraftig fredag morgen.

I markedet var det spekulasjoner om at det kunne være smart å sitte på DNO over helgen i påvente av at det kunne komme oppdaterte nyheter på selskapets boreprogram.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Aksjen løftet seg på kort tid fra rundt 58 kroner per aksje til 67,5 kroner - en oppgang på 14 prosent. Flere meglerhus, deriblant Carnegie, var svært aktive i handelen.

Ingen forklaring 1
Administrerende direktør Helge Eide i DNO har ingen forklaring på oppgangen.

- Vi har absoultt ingen forklaring på det som er skjedd. Det kommer ingen melding fra oss. Vi opplyser om nyheter om selskapet fortløpende, sier Eide til NA24.

Klokken 10.47 ble handelen åpnet igjen. Kursen falt brått, men har senere stabilisert seg rundt 64 kroner.


Ingen forklaring 2
Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs forteller at de valgte å starte handelen igjen, da de ikke fant noen forklaring på kursoppgangen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Pausen ble tatt på grunn av kursutvikling. Vi har foretatt undersøkelser blant meglerhusene, samt vært i kontakt med selskapet, men ikke funnet noen forklaringer på kursoppgangen. Derfor så vi ingen grunn til å opprettholde pausen, men kan forsikre markedet om at vi har sjekket ut forholdet, skriver Olsen i en e-post til NA24 iMarkedet.

Vollvik kjøper?
Oljeselskapet DNO er en av de mest populære tradingaksjene på Oslo Børs, og selskapets aksjer har flere ganger blitt drevet opp og ned på spekulasjoner i markedet.

Turbotrader Idar Vollvik har hatt DNO som en av sine favorittaksjer det siste halvåret, og har tjent rundt 400 millioner kroner på selskapet. I går skal han ha solgt seg helt ut av DNO.

Fredag formiddag skriver nyhetsbyrået Reuters at Vollvik har kjøpt flere millioner aksjer i DNO torsdag kveld og fredag morgen.
Ifølge Reuters skal Vollvik også ha dekket inn short-posisjoner i Hydro og Statoil.

Her kan du følge utviklingen i DNO-kursen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.