Vollvik begjært konkurs

Idar Vollvik

Idar Vollvik Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Skylder kemneren 17-18 millioner kroner

15.11.10 14:51

Den kjente mobilgründeren Idar Vollvik er begjært konkurs av kemneren.

- Det er et skattekrav på 17–18 millioner kroner de vil inndrive. Og pengene skal de få, sier Vollvik til bt.no.

Restskatt
Vollvik har slitt med restskatt fra tidligere år, i tillegg til gjeld til flere meglerhus. Nå lover Vollvik at han vil skaffe pengene til kemneren før den planlagte saken for Bergen tingrett.

Samtidig meg at konkursspøkelset henger over ham, har Vollvik planer om en emisjon til oppkjøp av Ventelos mobilkunder. For å gjennomføre dette skal han hente inn 200 millioner kroner i en emsjon, som i sin helhet skal gå til oppkjøpet.

Mindre penger enn mamma
De siste årenes comeback-kid, i hvert fall i media, er gründeren Idar Harry Vollvik. Etter å ha tapt mesteparten av pengene han fikk fra salget av mobilselskapet Chess på katastrofal børstrading, har han blant annet satset for fullt på mobilselskapet Ludo.

Tidligere har han meldt om fantastisk vekst i antallet kunder og at selskapet tjener penger. Men så langt vises ikke det siste i den karismatiske investorens skattetall. Idar Vollvik står nemlig oppført uten både formue og inntekt, mens moren Gerd kan skilte med en inntekt på drøyt 101.280 og en formue på 239.786 kroner.

- Alle mine verdier er i mitt investeringsselskap, som tjente 15 millioner i fjor. Grunnet min tidligere fadese på aksjefronten vil det ikke synes noen plusstall før dette året blir offentliggjort - det vil si til neste år, har Vollvik tidligere uttalt til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.