*Nettavisen* Økonomi.

Vollvik er back in business

Foto: Montasje (NA24)

Skal ta Mobil-Norge med storm i finanskrisen.

20.12.08 14:44

Ludo AS heter det nye selskapet til den kjente mobilgründeren, og skal fremover tilby det som skal bli Norges billigste mobilabonnement.

NA24 - din næringslivsavis

Sammen med sin faste partner Robert Monsen har han dratt i gang en ny telesatsing, og ironisk nok har Chess-gründeren kalt sin nye satsing Ludo, eller Ludo Mobil.

Grønn Ludo Kontroll
NA24 avslørte tidligere i høst satsingen til Vollvik, og mye tyder på at selskapet nå har finansieringen på plass.

Nå er nemlig selskapet oppe og går for fullt, og allerede lørdag kan Ludo Mobil tilby mobilabonnementer til sine vordende kunder. Vollvik og Monsen kaller abonnementet «Grønn Ludo Kontroll», og skal for å ringe koste 36 øre minuttet, ha en startavgift på 36 øre og en SMS-pris på 36 øre.

På mobiloperatørens nettsider åpnes det nå for å bestille abonnementet. Det gis imidlertid svært begrenset med informasjon om mobilselskapet på nettsidene.

Strengt tatt ingenting blir skrevet om det nyfødte selskapet, og debatten om hvorvidt dette er lovlig går allerede på enkelte nettforum.

Ludo AS
I mai ble Vollvik-selskapet Vollvik ABG AS oppløst. Dette var selskapet gründeren gjorde de fleste av sine fallerte aksjeinvesteringer gjennom.

15. oktober ble imidlertid oppløsningen omgjort, og et nytt firma ble etablert: Ludo AS.

Med dette skal gründeren på ny ta mobilmarkedet med storm.

Han startet også Chess i nedgangstider, og håper å kunne ta markedet med storm også i finanskrisen. Den kjente investoren skal ha samlet enkelte nøkkelmedarbeidere fra Chess-tiden, for å gjøre en storsatsing på mobiltelefoni, internett og telefoni.

MTU var aktuelt
Etter det NA24 kjenner til skal de to tidligere Chess-kollegene til Vollvik, Frank Otto Bruland og Ole Norstad, være involvert i det nye selskapet.

Stein Matre i det hardt rammede teleselskapet MTU sa tidligere i høst til NA24 at han har vært i samtaler med Vollvik.

- Vi har snakket sammen om et samarbeid, sier Matre til NA24.

Telegründeren presiserer imidlertid at det er ingenting som er endelig avtalt. Det er mobildelen til MTU som er av interesse for Vollvik & Co.

Tapte alle pengene
For to år siden anslo NA24 at Vollvik var god for nærmere to milliarder kroner. Nå er det lenge siden investoren kunne titulere seg selv milliardær.

I sommer ble det klart at den kjente finansmannen hadde tapt alle pengene.

- Jeg skulle gjerne ha brukt mer penger og tapt mindre, men det er nå en gang slik det har gått, sa en angrende Vollvik til NA24 i sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag