*Nettavisen* Økonomi.

Vollvik gikk på mobilsmell

Foto: Montasje (NA24)

Hadde ikke godkjennelse for Ludo-abonnement.

23.12.08 13:20

Ludo Mobil er ikke registrert hos Post- og teletilsynet.

NA24 - din næringslivsavis

Det er imidlertid et krav for å kunne tilby mobilabonnementer til konsumenter i Norge.

- Men papirene er sendt inn, understreker mobilgründer Idar Vollvik overfor NA24.

Ulovlig
Allerede lørdag kunne Ludo Mobil tilby mobilabonnementer til sine vordende kunder. Vollvik & Co kaller abonnementet «Grønn Ludo Kontroll». Her vil det koste 36 øre per minutt for å ringe, 36 øre for SMS, og 36 øre for oppstart.

På mobiloperatørens nettsider ble det åpnet for å bestille abonnementet. Det ble imidlertid gitt svært begrenset med informasjon om mobilselskapet på nettsidene.

LES OGSÅ: - Det blir nye sprell
LES OGSÅ: Vollvik er back in business

Strengt tatt ingenting blir skrevet om det nyfødte selskapet, og debatten om hvorvidt dette er lovlig gikk tidlig på enkelte nettfora.

Det var det altså ikke.

Det opplyser Post- og teletilsynet til NA24, dog med noen forbehold om at ikke posten har stoppet nå i juletrafikken.

- Har sendt inn
Og det er nettopp det Vollvik selv tror har skjedd.

- Vi har sendt inn de tingene vi mener skal være sendt inn, så dette bør nok være i orden snart. Mot jul er det hektisk for alle parter, men alle formelle ting er sannsynligvis i orden enten i romjula eller over nyttår, sier Idar Vollvik til NA24.

Han har tatt konsekvensene av tabben.

Testside
På nettsidene til Ludo Mobil er det nå ikke mulig å bestille «Grønn Ludo Kontroll», men å vise interesse for abonnementet.

Nå står det følgende på mobilselskapets nettsider:

«LUDO mobil vil snart være operativt på det norske markedet. Allerede nå kan du se ett av våre abonnement her på websiden. Bestillingsside vil bli åpnet når vi har fullført noen nødvendige tester for å sikre alle ledd i bestillingskjeden.

LUDO mobil ønsker dere alle GOD JUL!»

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile

Kommer kanskje mer
Mobilgründeren selv tror det er en serie med misforståelser som gjorde at et bestillingsskjema ble gjort tilgjengelig på nettsidene allerede lørdag.

- Jeg tror disse IT-folkene våre også har fått et par varierende beskjeder fra oss internt. Det er mye som skjer, og slik blir det, og skal det være, til vi er klare med alle ting. Jeg tror løsningen på nettsiden skal være i orden nå, og det vil ligge slik en stund, opplyser Vollvik til NA24.

Post- og teletilsynet er også tilfredse med løsningen som nå ligger på nettstedet, og mener dette er innenfor loven.

Vollvik utelukker imidlertid ikke at en mer komplett nettløsning kan komme i løpet av romjula.

- Nå må vi bare bruke den tiden vi trenger og gå den veien vi skal. Det er komplekst å få opp en mobiloperatør, da det er mange elementer som skal på plass. Vi jobber for eksempel med å ferdigstille den endelige siden, og vil om noen dager kanskje release den endelige prisplanen, sier han.

Omgjorde oppløsning
I mai ble Vollvik-selskapet Vollvik ABG AS oppløst. Dette var selskapet gründeren gjorde de fleste av sine fallerte aksjeinvesteringer gjennom.

15. oktober ble imidlertid oppløsningen omgjort, og et nytt firma ble etablert: Ludo AS.

Vollviks faste partner, Robert Monsen, er styreleder i det nye selskapet.

Lover nye sprell
- Satsingsområdene blir helt vanlig telefoni og mobilt bredbånd. Det er vel ikke noe unikt med oss, men vi skal være billige og kommer med en del nytt på innholdssiden, sa Vollvik til NA24 lørdag.

Vollvik holdt lørdag det første ledermøtet med det nye teamet bak Ludo Mobil etter at det ble åpnet for innmelding i det nye mobilselskapet fra mobilgründeren - men denne innmeldingen har altså blitt tilbaketrukket.

- Nå er jeg jo i gang igjen, slik at noen sprell blir det vel, lover Idar Vollvik overfor NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag