Vollvik har 45 prosent i DynaPel

Supertrader Idar Vollvik har rundt 45 prosent i børsraketten DynaPel. Gevinsten er 100 millioner.

04.04.06 10:02

Chess-gründer og den mest aktive mannen på Oslo Børs, Idar Vollvik, har tatt full kontroll i DynaPel. Etter det NA24 erfarer, kjøpte han ytterligere syv prosent mandag, og kontrollerer nå rundt 45 prosent.

NA24 - din nye næringslivsavis

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Vollvik til NA24.

Vollvik har imidlertid ikke tilbudsplikt, da DynaPel er et utenlandsregistrert selskap. Det er kun norske selskaper notert på Oslo Børs som må legge inn et bud når 40 prosentsgrensen passeres.

Etter det NA24 erfarer, står det ingenting i selskapets vedtekter om tilbudsplikt. Det betyr at Idar Vollvik kan fortsette å kjøpe uten tanke på at han må punge ut med flere hundretalls millioner kroner.

100 millioner i gevinst
På litt over en uke har DynaPel gjort tre-gangeren på børsen, og Vollvik har økt sin eierandel fra i underkant av 15 prosent til dagens rundt 45 prosent.

Fra velinformert hold får NA24 opplyst at Vollvik har en snittkurs på rundt syv kroner for de rundt 15 første prosentene han kjøpte i DynaPel. De siste 30 prosenten har imidlertid kostet mye mer.

Trolig har Vollvik brukt opp mot 100 millioner kroner på DynaPel-aksjer. Vollviks eierandel prises nå til rundt 200 millioner kroner, en gevinst på 100 millioner.

Hele selskapet prises til i overkant av 450 millioner kroner. For litt over en uke siden var prisen 144 millioner.

Onsdag i forrige uke ble det gjort kjent at selskapet fikk en distribusjonsavtale med Hafslund Sikkerhet. Avtalen gjelder det norske markedet og selskapets CloseView enheter.

Haflsund skal allerede ha bestilt rundt 50 enheter av CloseView, og DynaPel venter at det skal komme flere ordre i forbindelse med avtalen med Hafslund Sikkerhet.

Sjekk DynaPel-kursen her

- Har det hjemme
Vollvik har tidligere utalt seg til NA24 om sin DynaPel-investering .

- DynaPel er et spennende selskap godt posisjonert i et hurtigvoksende marked, sa Idar Vollvik til NA24.

Han har også installert DynaPel hjemme.

- Jeg var på en presentasjon og likte deg jeg så. Jeg skal faktisk installere sikkerhetsutstyret hjemme, sa Vollvik.

I slutten av januar fikk selskapet seg et løft etter at en kontrakt med transportmyndighetene i New Jersey i USA ble offentliggjort.

Idar Vollvik er også glad i raske biler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag