Vollvik i pengetrøbbel?

Norges største aksjeturbo kan være i akutt mangel på cash. Nå selger han unna Altinex-aksjer.

15.06.06 11:46

Idar Vollvik har i dag kvittet seg med Altinex-aksjer for 57,5 millioner kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv skal Vollvik være i akutt mangel på kontanter. NA24 kjenner til at ryktene om Vollvik-problemene har svirret i aksjemarkedet en stund, men disse er ikke bekreftet. Det er imidlertid på det rene at Vollvik har fått beskjed fra sine meglere om at han må gå inn med mer penger eller selge aksjer.

NA24 - din næringslivsavis

Fortsatt gevinst?
Torsdag morgen bekrefter en børsmelding at Vollvik har solgt seg ned i det lille oljeselskapet Altinex. Han har solgt 50 millioner aksjer til kurs 1,15 kroner. Dette tilsvarer 2,55 prosent av Altinex-aksjene. Etter dette eier Vollvik 18,83 prosent av aksjene i det lille oljeselskapet.

Sjekk Altinex-kursen nå

Nedsalget tilsvarer 57,5 millioner kroner, og gir turboinvestoren store tap fra toppnoteringen i Altinex-aksjen. På toppen var Altinex-aksjen oppe i 2,59 kroner. Vollviks snittkurs i Altinex ligger trolig langt lavere, og er trolig på 1,10 kroner pr. aksje. Dermed har Vollvik altså fortsatt gevinst.

Dagens Næringsliv skriver imidlertid at Vollvik skal ha forsøkt å få solgt noen av Altinex-aksjene sine. På høyden satt han med 340 millioner aksjer i oljefavoritten sin, tilsvarende 20,71 prosent av selskapet. (Korrigert snittkurs)

DN påstår at Vollvik skal ha forsøkt å selge unna 150 millioner aksjer i Altinex, og at det er likviditetsskvis som er årsaken.

Stille fra Vollvik
Altinex-sjef Olaf Ellingsen tror det faktum at Vollvik står oppført med en mye mindre aksjepost på aksjonærlisten til Altinex, skyldes spesielle finansieringsløsninger. Vollvik må imidlertid følge flaggereglene ved salg av aksjer, og han har så langt ikke opplyst om store aksjesalg.

Vollviks informasjonsrådgiver Håkon B. Schrøder sier til DN at Idar Vollvik «ikke har solgt aksjer av betydning denne uken». Forrige uke skal han derimot ha solgt noe, ifølge Schrøder. Han avviser også at DnB Nor skal ha tvangssolgt Vollviks aksjer.

Den kjente aksjetraderen vil ikke selv opplyse noe om aksjesalgene. Han var ikke tilgjengelig for kommentar for NA24 torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.