*Nettavisen* Økonomi.

Vollvik kan reddes fra konkurs

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Idar Vollviks Ludo er i nye samtaler med Ventelo.

20.02.12 21:17

På fredag gikk Ventelo ut og sa at selskapet ville slå flere av Ludo-selskapene til Idar Vollvik konkurs. Nå skriver Vollvik på sin Facebook profil at det er dialog mellom partene.

- Det er nå positiv dialog i mellom partene, og jeg håper og tror på en endelig løsning i morgen, skriver Vollvik.

Idar Vollvik har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentar.

Les en åpen Idar Vollvik fortelle om livet, tapene, spekulasjonen og den tøffe tiden:

- Det var galskap

Helt siden midten av januar har Ventelo og Ludo kriget i det offentlige. Her har dere litt av det som er skrevet.

Her er Vollviks hysteriske videoangrep

Full seier for Vollvik

Vollvik i seng med fienden

Nå er jeg fly forbanna

Vollvik tjener 60 til 80 millioner

Vollvik har betalt syv millioner

Full seier for Vollvik

Vollvik skal i retten

Vollvik til krig mot konkurstrussel

Blåste to milliarder

Idar Vollvik tjente sine første millioner kroner på å selge mobiltelefoner. Men de store pengene tjente han først på salget av Chess. Litt i overkant av en milliarder kroner fikk Vollvik inn på bankkontoen.

Dessverre ble børsen en besettelse for Vollvik og han tapte alle pengene sine. Han fikk imidlertid også tid til litt moro. Det ble festet med Sharon Stone i Cannes, privatjet frem og tilbake til Las Vegas, et 1.800 kvadratmeter stort hus i Marbella og ikke minst var han den heldige eier av verdens raskeste personbil, en Koennigsegg.

Solgte luksushuset med kjempetap

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Privat)

I løpet av en ettårsperiode vinteren 2005 og 2006 gikk Idar Vollviks papirformue fra én milliard kroner til over to milliarder før den fikk seg en kraftig smell i mai 2006 og plutselig var papirformuen under milliarden igjen og starten på nedturen var i gang.

Idar Vollvik handlet ikke bare i likvide børsnoterte aksjer, men han tok også store poster i lite omsettelige selskaper som Dynapel, Birdstep og Aladdin Oil for å nevne noen. Og han lånte opp investeringene sine slik at han kunne kjøpe mer.

Da finanskrisen slo inn, måtte det jo gå galt. Fra å ha hatt rundt en milliard millioner kroner på bok, cash, kontant og en papirformue på to milliarder kroner, satt plutselig Idar Vollvik igjen med mellom 100 og 150 millioner kroner i gjeld. Alt blåst på hasardiøs aksjehandel. Det var ikke første gangen Vollvik nesten gikk overende på aksjer. Også tidlig i dette årtusen tapte Vollvik stort og han måtte gå flere runder med ulike meglerhus og banker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag