NA24.no

Vollvik klarte det - igjen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Netcom overtar Ludos norske kunder.

At Idar Vollvik har vunnet stort i sjakk før, er hevet over en hver tvil, da han cashet inn over en milliard kroner på salget av Chess til Teliasonera. Nå vinner han i lynsjakk og går i seng med svenskene igjen.

- Vi har inngått avtale med ny operatør, sier Idar Vollvik til NA24.

Vollvik vil ikke opplyse hvem ennå, men etter det NA24 erfarer har Ludo Mobil blitt enig med Netcom om at Ludos mobilkunder blir overført til Netcoms nett.

- Dette er en glad dag for Ludos kunder og aksjonærer og meg selv, sier Vollvik.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Sent tirsdag kveld la Idar Vollvik ut denne meldingen på Facebook:

«Post og Teletilsynet har gitt Ventelo tillatelse til å stenge våre kunder om 1 uke! Vi i LUDO vil offentliggjøre en løsning i morgen som sikrer våre kunder og gjør at Ventelo får sine Penger. Alle oss i LUDO takker for svært lojale og forståelsesfulle kunder, det har lenge vært en tung og anstrengende tid, som nå heldigvis går mot en bra løsning for alle partner!»

Nå ser det ut til at Vollvik har funnet en løsning.

Thailand-eventyret

Til NA24 fortalte Vollvik i «Det Store Intervjuet» at på mobil siden er det Thailand for alle pengene den nærmeste tiden. 20 millioner kroner legger han på bordet for å oppfylle Thailand-drømmen.

Ludos datterselskap i Thailand heter Moj3G, men mot sluttbruker bygges merkevaret Ludo for hva det er verdt. Holdingselskapet, Ludo Group, eier 49 prosent. Resten er lokale investorer og ansatte.

- Det er her mitt fokus blir fremover. Det er den største enkeltstående forretningsmuligheten jeg har stått overfor i mitt liv, så langt, sa Vollvik til NA24.

Les Vollvik jakter 20 millioner for å oppnå drømmen

Les hele «Det Store Intervjuet» her: - Det var galskap

Tøffe år bak seg

De siste årene har vært turbulente for den tidligere turbotraderen. Etter å ha tapt hele sin formue, og vel så det, på aksjetrading på verdens børser, var det mange som hadde avskrevet den munnrappe trønderbergenseren.

Gjeld på tilsammen over 100 millioner kroner til First Securities og kemneren i Bergen gjorde ikke livet enkelt for Vollvik.

Vollvik fikk mye oppmerksomhet etter kjøpet av Koenigseggen. Her med Dorthe Skappel.

I fjor prøvde Vollvik og Ludo å hente inn et tresifret millionbeløp via meglerhusene Carnegie og ABG Sundal Collier uten å lykkes. Vollvik ønsket å bruke provenyet fra emisjonen til å kjøpe Ventelo.

Blåste to milliarder

Idar Vollvik tjente sine første millioner kroner på å selge mobiltelefoner. Men de store pengene tjente han først på salget av Chess. Dessverre ble børsen en besettelse for Vollvik og han tapte alle pengene sine.

Han fikk imidlertid også tid til litt moro. Det ble festet med Sharon Stone i Cannes, privatjet frem og tilbake til Las Vegas, et 1.800 kvadratmeter stort hus i Marbella og ikke minst var han den heldige eier av verdens raskeste personbil, en Koennigsegg.

I løpet av en ettårsperiode vinteren 2005 og 2006 gikk Idar Vollviks papirformue fra én milliard kroner til over to milliarder før den fikk seg en kraftig smell i mai 2006 og plutselig var papirformuen under milliarden igjen og starten på nedturen var i gang.

Idar Vollvik handlet ikke bare i likvide børsnoterte aksjer, men han tok også store poster i lite omsettelige selskaper som Dynapel, Birdstep og Aladdin Oil for å nevne noen. Og han lånte opp investeringene sine slik at han kunne kjøpe mer.

Da finanskrisen slo inn, måtte det jo gå galt. Fra å ha hatt en milliard kroner på bok, cash, kontant og en papirformue på to milliarder kroner, satt plutselig Idar Vollvik igjen med mellom 100 og 150 millioner kroner i gjeld. Alt blåst på hasardiøs aksjehandel. Det var ikke første gangen Vollvik nesten gikk overende på aksjer. Også tidlig i dette årtusen tapte Vollvik stort og han måtte gå flere runder med ulike meglerhus og banker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere