NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Vollvik konkursbegjært - igjen

- Det har vist seg at konkursbegjæring er den eneste måten å få Idar Vollvik til å gjøre opp for seg, sier forretningsmannen Tom Altenborn.

OSLO (NTB): 13. august må Idar Vollvik møte i Bergen tingrett for å forsvare seg mot nok en konkursbegjæring.

Tom Altenborn, som driver en mindre eiendomsvirksomhet i Moss, mener Vollvik skylder ham 3,7 millioner kroner inkludert forsinkelsesrenter, skriver Finansavisen.

- Det har vist seg at konkursbegjæring er den eneste måten å få Idar Vollvik til å gjøre opp for seg. Derfor begjærer vi ham konkurs, sier Advokat Kristian Voie Danielsen, som bistår Altenborn, til Finansavisen.

Danielsen sier at motivasjonen for å gi Vollvik et lån i form av aksjekjøp, var å hjelpe Vollvik.

Idar Vollvik er begjært konkurs en rekke ganger, men har hver gang klart å komme til en ordning med kreditorene. Overfor Finansavisen bedyrer han at han skal betale kravet.

- Kravet er 100 prosent rett! Det står ikke på vilje, mer på evne. Jeg skal helt klart betale ned dette over tid, skriver Idar Vollvik i en epost til Finansavisen.

Tom Altenborn bisto Idar Vollvik da han var i pengeknipe i 2010 og skyldte First Securities over 100 millioner kroner. Altenborn skulle låne Vollvik 2,5 millioner kroner, men lånet ble gjort ved at Altenborn kjøpte Ludo-aksjer av Vollvik, med rett til å selge aksjene tilbake til Vollvik med et tillegg på 30 prosent innen utgangen av året.

29. desember 2011 varslet Altenborn at han ønsket å benytte salgsopsjonen og krevde 3,26 millioner kroner innbetalt til sin konto i løpet av en måned. Vollvik betalte heller ikke denne gangen. Kravet har med forsinkelsesrenter på 450.000 vokst til 3,7 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere