Vollvik satser på finanstekno

Vollvik investerer millioner i teknologiselskapet FinanceCube.

04.04.06 09:18

Supertrader Idar Vollvik investerer i "finansteknologi”, og overtar 34 prosent av aksjene i FinanceCube AS. Selskapet leverer WEB-baserte løsninger til finansielle rådgivere og analytikere nasjonalt og internasjonalt.

- Dette er et meget spennende selskap, er alt Vollvik vil si til NA24.

FinanceCube har utviklet internett-software-løsninger som innebærer at forvaltere, rådgivere og analytikere kan følge den verdimessige utviklingen av fond, eiendommer, aksjer, garanterte produkter, forsikringer og obligasjoner. Systemet oppdaterer daglig realverdien av de ulike investeringene.

- Det er første gang denne type løsninger tilgjengeliggjøres for et bredt markedet. Vi har standardisert teknologien, og det blir dermed mye enklere å administrere porteføljer som ikke bare inkluderer verdipapirer i form av børsnoterte aksjer . Ved siden av profesjonelle brukerne kan også den enkelte kunde få tilgang til systemet. Dermed får både forvalterne og kundene et verktøy som tett og på en troverdig måte følger verdiutviklingen og beregner avkastning, sier administrerende direktør Lasse Meholm i en kommentar.

I Europa er det få konkurrenter. Enkelte britiske selskaper er i en utviklingsfase, mens det i USA har lyktes Meholm å lokalisere en konkurrent.

- I løpet av få år vil det komme enda flere selskaper som leverer denne form for løsninger. At vi er blant de første er i seg selv positivt og posisjonerende. Det er dessuten viktig at det etableres konkurranse. Flere aktører gjør at markedet blir mer modent og det er nok å ta av om man ser dette i en global sammenheng. Målet er også å ligge foran eventuelle konkurrenter, sier Meholm. Han har ikke tenkt å slå seg til ro med det norske markedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag