NA24.no

Vollvik skaper Facebook-storm

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)/Facbook
Sist oppdatert:
- Det er helt sinnssykt, sier Idar Vollvik om responsen på sitt seneste innlegg.

Idar Vollvik har fått tak i den nye Iphone 5-telefonen. Nå vil en venn av ham på Facebook få den i posten. Trekning skjer på mandag.

- Jeg kunne auksjonert den bort, men det synes jeg blir useriøst. Facebook betyr mye for Ludo Store, så jeg vil heller gi den til en av mine lojale venner på Facebook, sier Vollvik til Nettavisen NA24 Propaganda.

Facebook er en viktig markedsføringskanal for Ludo Store.

- Rundt 90 prosent av vårt salg skjer via Facebook. De som hevder at Facebook kun er for vennetitting, tar fullstendig feil, sier Vollvik.

Mange tusen interessert
Fra kampanjen med å gi bort en Iphone begynte på Facebook for rundt en time siden, har Vollvik fått flere tusen nye venner.

- Det er helt sinnssykt. Vi har fått 200 nye venner bare på de siste seks minuttene, sier Vollvik.

- Det er mer enn en person som trykker på liker hvert sekund, legger han til.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Levde jetsetliv
Idar Vollvik tjente sine første millioner kroner på å selge mobiltelefoner. Men de store pengene tjente han først på salget av Chess. Dessverre ble børsen en besettelse for Vollvik og han tapte alle pengene sine.

Han fikk imidlertid også tid til litt moro. Det ble festet med Sharon Stone i Cannes, privatjet fram og tilbake til Las Vegas, et 1.800 kvadratmeter stort hus i Marbella og ikke minst var han den heldige eier av verdens raskeste personbil, en Koenigsegg.

I løpet av en ettårsperiode vinteren 2005 og 2006 gikk Idar Vollviks papirformue fra i underkant av én milliard kroner til over to milliarder før den fikk seg en kraftig smell i mai 2006 og plutselig var papirformuen under milliarden igjen og starten på nedturen var i gang.

Mer fra Nettavisen:

Mistet milliarder
Idar Vollvik handlet ikke bare i likvide børsnoterte aksjer, men han tok også store poster i lite omsettelige selskaper som Dynapel, Birdstep og Aladdin Oil for å nevne noen. Og han lånte opp investeringene sine slik at han kunne kjøpe mer.

Da finanskrisen slo inn, måtte det jo gå galt. Fra å ha hatt rundt en milliard kroner på bok, cash, kontant og en papirformue på to milliarder kroner, satt plutselig Idar Vollvik igjen med mellom 100 og 150 millioner kroner i gjeld.

Alt blåst på hasardiøs aksjehandel. Det var ikke første gangen Vollvik nesten gikk over ende på aksjer. Også tidlig i dette årtusen tapte Vollvik stort og han måtte gå flere runder med ulike meklerhus og banker.

Les også:

ANDRE VOLLVIK-RELATERTE SAKER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere